YAŞAM Haber Girişi : 08 Ekim 2021 13:36

170 KÖY İMAMSIZ KALDI!

170 KÖY İMAMSIZ KALDI!
Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Duatepe Mahallesi’nde ezan sesine hasret kalan vatandaşların sıkıntısının altından il genelinde imam açığı olduğu ortaya çıktı. Merkeze yakın olmak isteyen din görevlileri tayin isteyince 170 köyün camisi imamsız kaldı
Erzurum’da İmam Açığı!
Geçtiğimi günlerde ‘ezan sesine hasret kaldılar’ başlığı ile gündeme gelen kayıp imam haberinin ardından Erzurum’da imam açığı olduğu ortaya çıktı.
Köprüköy ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki 400 nüfuslu Duatepe Mahallesinde yaşanan olayda köy imamı İbrahim C. ‘tayinim çıktı’ diyerek mahalleden taşınmıştı. Aylarca yeni gelecek imamı bekleyen vatandaşlar, bekledikleri imam bir türlü gelmeyince soluğu müftülükte aldılar.
Camimiz var içinde imam yok
Köy halkından Raşit Yılmaz, camilerinin olduğunu ama imamlarının olmadığını ifade ederek, “Aylardır bizim imamımız yok, 6 ay önce gitti buradan. Camimiz var içinde imam yok. Cumadan cumaya kendi imkânlarımızla namaz kılıyoruz. Niye gittiğini bilmiyoruz. Bize imam lazım, ezan sesine hasret kaldık” dedi.
Atanacak imam yok
Duatepe cemaati müftülükten gelecek hayırlı bir haber beklerken, kent genelinde imam açığı olduğu ortaya çıktı. Merkeze yakın yerleşim yerlerinde görev yapmak isteyen imamlar nedeni ile Erzurum’da 170 köyde imam bulunmadığı öğrenildi.
İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, uzak köylerde görev yapmak istemeyenlerin, belli bir süre sonra tayin istediklerini söyledi.  Duatepe mahallesindeki imamın resmiyette tayin yapıldığını belirten Küçükyıldız, “ Bu olaya benzer ayda 15-20 işlem yapıyoruz. Yani imama ulaşamama durumu yok, tayini çıkmış. Biz her ay imam bulunmayan yerler için ilan açıp duyuruyoruz. Ancak yeterli sayıda imam yok, her köye bir imam veremiyoruz. Başvuruları da uzun süredir boş kalan köylerimizi ön plana çıkararak alıyoruz. 3-4 yıldır imamı olmayan köyler var. Görevde olanlar da kırsaldan merkeze doğru gelmek istiyor, akım var. Biz de elimizdeki sayıya göre kaynakları doğru kullanmak için çaba gösteriyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.