SİYASET Haber Girişi : 16 Aralık 2021 11:22

AK PARTİ'DE YOLA KİMLERLE DEVAM EDİLECEK!

AK PARTİ'DE YOLA KİMLERLE DEVAM EDİLECEK!
AK Parti Genel Merkezinde Erzurum'un da aralarında olduğu ileri sürülen 5 Büyükşehir ve 15 İl Başkanı ile ilgili son durum ele alındı.
Erzurum'da varmı! 
AK Parti'nin 2023 seçimleri öncesi bazı illerde il Başkanlarının değiştirilmesi yönün de çalışma başlattığı ve hazırlanan kapsamlı raporun Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu ileri sürüldü. 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti'nin 2023 seçim sürecine ilişkin önemli bir toplantı yapıldı. AK Parti Teşkilat Başkanlığının İllerde yaptığı 'performans değerlendirmesi' raporlarının ele alındığı bu toplantıda Bazı illerin İl Başkanlarının performans düşüklüğü başta olmak üzere, teşkilatlar arası sorunlarından dolayı aralarında Erzurum'un da olduğu ileri sürülen 5 Büyükşehir ve 15 İl Başkanı ile ilgili son durum ele alındı. 
Geçtiğimiz hafta yapılan bu toplantının ardından İlk İstifa Amasya'dan geldi. Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, yazılı bir açıklama yaparak istifasını  duyurdu. Kesmekaya, “Yaklaşık 2 buçuk yıldır büyük bir şerefle yürüttüğüm AK Parti Amasya İl Başkanlığı görevinden, genel merkezle yaptığım istişareler sonucu, sağlık sorunlarım başta olmak üzere işlerimin yoğunluğu ve partimin bayrağının daha yukarı taşınması için şu an itibarıyla ayrılmış bulunuyorum” dedi. Amasya AK Parti İl Başkanı Kesmekaya’nın istifası Genel Merkez tarafından kabul edildi.
Bu arada 2023 seçimleri öncesi Yola devam edilmeyecek il Başkanlarının da İstifaların önümüzdeki günlerde sırayla devam edeceği öğrenildi.
Öte yandan İmlam Hatip okulları ve İmam Hatip okullarından mezun olanlar ile ilgili Aziziye teşkilatında yaptığı konuşmanın medyaya yansımasından sonra Ankara'da İmam Hatipli derneklerinde harekete geçerek AK Parti Genel merkezine İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile ilgili görevden alınması noktasında baskı yapıldığı da gelen bilgiler arasında. 
Katıldığı teşkilat toplantısında imam hatip okulları ve verilen eğitimleri eleştiren İl Başkanı Mehmet Emin Öz, "İmam Hatiplilerin tarzını ve Kuran okumasını beğenmiyorum" ifadelerini kullanmış ve İmam Hatip okullarından mezun olanların büyük tepkisini çekmişti. Yaptığı eleştirisel konuşma sonrasında özür dilemesi için İmam Hatip derneklerin açıklamalarına da kayıtsız kalan Öz, gündemi değiştirmek adına STK ve Parti yöneticilerinin iş yerlerine ziyaretler yapıyor. 
Bir başka gelişmede AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün, oğlu Ceyhun Öz'ü Üniversiteye öğretim görevlisi olarak yerleştirdiğine dair Ulusal ve yerel Gazetelerdeki yapılan haberler. 
Muhalefet medyasında halen daha yazılıp çizilmeye devam eden bu haberlerin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştığını öğrenen İl Teşkilatında görevli birilerinin habere yer veren Ulusal ve yerel haber sitelerine ulaşarak haberlerin kaldırılması hususunda baskı yaptığı ancak olumsuz cevaplar aldığı öğrenildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.