EĞİTİMDE REZALET!

Eğitim anlamında yüzü bir türlü gülmeyen Erzurum'da yeni eğitim öğretim yılı bugün başlarken, bazı okullarda veliler Başta il Milli Eğitim Müdürü olmak üzere yetkililere ateş püskürdü. 

İlk Ders zili çaldı ama...
Eğitim anlamında yüzü bir türlü gülmeyen Erzurum'da yeni eğitim öğretim yılı bugün başlarken, bazı okullarda veliler Başta il Milli Eğitim Müdürü olmak üzere yetkililere ateş püskürdü. 
İlk ders zili bugün çaldı çalmasına ama bazı okullarda eğitimdeki rezalet gözler önüne serildi. Palandöken İlçesinde bulunan Rıfkı Salim Burçak lisesi, depreme dayanıksız gerekçesi ile yıkım kararı ile boşaltıldı. Okul boşaltıldı boşaltılmasına ama bu kez 600 kız öğrencinin nerde okuyacağı büyük merak konusu oldu. 
Boşta kalan Rıfkı Salim Burçak kız lisesi öğrencileri için yeni yer arayışı konusunda okul yönetimi bazı girişimlerde bulunsada İl Milli Eğitim Müdürlğününün anlaşılmaz tutumu ve sorumsuzluğu eğitimdeki başı boşlululğu gözler önüne serdi. 
Öğrencilerin yeni sezonda nerede okuyacağı konusunda yapılan istişareler neticesinde ise skandal bir karara imza atıldı. 600 kız öğrenci, Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin iki katına yerleşitrilmesi uygun görüldü. 
Alınan bu kararın ardından bugün sabah Kazım Karabekir mesleki ve Teknik Anadolu lisesine gelen veliler ile kız öğrenciler büyük bir şaşkınlık yaşadı. 
Erkek Öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir liseye Kız lisesi öğrencilerinin yerleştirilmesine sinirlenen veliler adeta isyan bayrağı açtı. 
Erzurum'da başka lise yokmuş gibi erkek öğrencilerin bulunduğu bir liseye, 600 civarındaki kız öğrenciyi okumaya mecbur bırakan İl Milli Eğitim Müdürü Salih kaygusuz veliler tarafından istifaya davet edildi. 
Yaşanan tepkiler karşısında Rıfkı Salim Burçak kız lisesi Müdürü Semih Yılmaz zor anlar yaşarken, Velileri sakinleştirmek adına yoğun bir mücadele verdi. Okul önünde dakikalarca tepkilerini dile getiren veliler, "Erzurum gerçekten sahipsiz bir şehir. İl Milli Eğitim müdürü nerede? Bu çocuklarımıza kim sahip çıkacak? Böylesine bir tezat uygulama Türkiye'nin nerenisde görülmüş. Siyasetçiler gelinde vatandaşın ve öğrencilerin neler yaşadığını görün. Eğitimde Erzurum'un niye bu halde oludğunu bu durum zaten gösteriyor. Milli Eğitim Müdürünün derhal görevden alınıp eğitim ile ilgili daha fazla emek sarf edecek isimlerin göreve getirilmesini talep edriyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 


12.09.2022 11:06:40