KİM TAKAR ERZURUM'U ?

Erzurum’da kendilerine sadece koltuk ve sosyal bir statü kazandırma peşinde olan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), özel hastane bilmecesi karşısında da susmayı tercih ediyor.

Erzurum’da kendilerine sadece koltuk ve sosyal bir statü kazandırma peşinde olan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), özel hastane bilmecesi karşısında da susmayı tercih ediyor. 
Erzurum’da kendilerine sadece koltuk ve sosyal bir statü kazandırma peşinde olan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), özel hastane bilmecesi karşısında da susmayı tercih ediyor. Erzurum’a sağladıkları faydanın bile tartışma konusu olduğu STK’ların, vatandaşın bir tek özel hastaneye mahkûm edilmiş olmasıyla ilgilenmemeleri, dikkatlerden yine kaçmadı. Erzurum’da yerel basının gündemini günlerce meşgul eden mesele, toplumun her kesiminde yankı uyandırırken, şehrin belli başlı sivil toplum kuruluşlarının konuyla ilgili bir tek açıklama yapmamış olmaları, STK gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Protokolde boy göstermek, klavye şovmenliği yapmak ve siyasetten güç devşirmekten başka hiçbir amaçları olmadığı gibi, Erzurum ve Erzurum’un sorunlarıyla da zerre kadar ilgilenmeyen STK’ların, şehrin menfaatleri için ne zaman harekete geçecekleri ise çok merak ediliyor. 
ERZURUM’UN SADECE KAYMAĞINI YİYORLAR… 
Şehrin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, yol haritası oluşturmak, siyaseti harekete geçirmek ve çözüm için mücadele etmek yerine, oturdukları koltukları sağlama alabilmenin mücadelesini veren STK başkanlarının, Erzurum’un özel hastane yarasıyla ilgili kıllarını bile kıpırdatmamaları, hafızalara tek tek kaydediliyor. Dadaşlar, sosyal medyada beylik laflar eden ve yıllardır Erzurum’un kaymağını yiyen STK’ların bu suskunluğunun kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu meşhur STK başkanlarının harekete geçmesi için Erzurum’un baştan aşağı yanması mı gerekiyor? Yoksa ahbap-çavuş ilişkileri kurarak oturdukları koltuklardan olurlar diye mi korkuyorlar? Koltuk meraklısı bu başkanlar bugün konuşmayacaklarsa, ne zaman konuşacaklar?” diye sordular. 
“KOLTUKLARINIZI DA ALIP, GİDİN!”
Bölgenin birçok şehrinde birden fazla özel hastane varken, Erzurum’un sözde özel bir hastaneye mecbur edilmesinin bir bedeli olması gerektiğini vurgulayan Erzurumlu vatandaşlar, “Erzurum’da elinizi sallasanız başkana değiyor, STK’ya değiyor. Ama ortada bir Erzurum sorunu olunca, laf edecek başkan bulunamıyor. Bunlar neye başkanlık ediyor, kime başkanlık ediyor? Ya Erzurum’un adını kullanarak kurdukları saltanatın ve oturdukları koltukların hakkını versinler yahut da koltuklarını da yanlarına alıp bu şehri terk etsinler. Çünkü varlıklarından bir fayda göremeyen bu memlekete yoklukları da nasılsa zarar vermez. Erzurum tabiriyle ‘herif’ olsunlar, korkmasınlar, kaymağını yedikleri bu şehrin ve bu şehirde yaşayan insanların hakkını savunsunlar!” şeklinde konuştular.

22.03.2022 10:55:00