GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ocak 2022 21:58

DENETİME BAK HİZAYA GEL!

DENETİME BAK HİZAYA GEL!
Vatandaşı Üç harfliler değil de, Erzurum'un öz sermayesi olduklarını ileri süren marketler çarpıyor!
Hani denetim nerde bu Zabıtalar! 
bir bülten geliyor önümüze "belediye zabıta ekiplerimiz marketleri denetledi"!!! 
Basın bürosunun yazdığı sadece bir fotoğraf karesi ile yapılan bu denetimler nerde, nasıl ve ne şekilde yapıldı? bilinmiyor! 
Kim ceza aldı? kimde fiyatlar yüksek veya düşük? 
hangi markete gidildi? soru soru soru! 
"GÜVENDİK" ama  kime güvenelim? 
Ana "TEMA" da indirimler ne zaman gelecek? 
Zabıtalar "DÜZGÜN" denetim yapıyor mu? 
Üç harflilerde tablo aynı! 
Peki olan kime oluyor? tabi ki vatandaşa!... 
Türkiye'nin diğer illerinde özelikle metropol kentlerde ulusal medyadan takip ediyoruz belediye zabıta ekipleri sıkı sıkı denetimler yapıyor ve etiket sahtekarlığı yapanlara cezaları kesiliyor. 
Erzurum da ne oluyor peki? 
kocaman bir cevap "HİÇ BİR ŞEY" 
Denetim mekanizmasının bir türlü işleyemediği Erzurum'da zincir marketler bildiğini okumaya devam ediyor. Niye etmesinler ki! 
Nasılsa bir şekilde kendilerini öyle yerlere atmışlar ki şehrin protokolü bile ses çıkaramıyor! 
Zincir marketlerin birinde bir vatandaş meyve almak için markete geliyor. Tam etiketlere bakarken, o zincir marketin yönetim kurulu başkanı içeri giriyor. vatandaş arkadaşı olduğu için market sahibine sitem ediyor, "yahu karşıdaki üç harflide portakal 6 lira sizde 10 lira. neden böyle pahalı satıyorsunuz? Market sahibi son derece rahat bir şekilde cevabı yapıştırıyor "O PORTAKAL İLE BİZİMKİ BİR Mİ"!!! 
İnanın artık vatandaş öyle bir hale gelmiş ki alım gücü olmamasından "ucuz olsun da çerik çürük olsun" mantığını benimser olmuş. 
Sahi Sayın Belediye Başkanları sorarım size "Nasıl bir denetim ekibiniz var? veya etiketlerde her türlü ala verinin döndüğünü bu marketlere neden denetim yapılmıyor?... 
Erzurum'un öz sermayesi olduklarını iddia eden bu market zincirlerine son dönemde hanginiz denedim yaptınız?. 
Manavda 9 liraya satılan Patlıcan Öz Erzurum sermayesi olan bu marketlerin birinde tam 18.90 kuruştan  satılıyor biliyor musunuz? 
Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanları bir gün Allah aşkına yanınıza koruma veya fotoğrafçılarınızı almadan başınıza kasketleri takıp ta Bu Erzurum'un öz sermayesi olan marketlere bir gidinde etiketleri görün veya alışveriş yapın? 
Yapın ki bu halkta sizin samimiyetini görsün. Yapın ki bu vatandaşların nasıl kazıklandığına şahit olun. Unutmayın ki sizi o koltuklara halk seçti. Cesaret edipte denetim dahi yaptıramadığınız bu market zincirlerinin sahipleri değil!. 
Sayın protokol mensupları sorarım size ne zaman bu halkın çıkarları için bir şeyler yapacaksınız? 
Takmışlar kafayı üç harflilere? İyide lafa gelende mangalda kül bırakmayan ve Öz sermaye olduklarını iddia eden bu market zincirlerine kim "DUR" diyecek?... 
Sorarım size sayın yetkililer yani şehri yönetenler, Hangi marketleri denetlediniz ve hangi markete ne kadar ceza yazdınız? 
Çıkın açıklayın da bu halkta bilsin. 
Sayın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar sık sık denetim yapın halkın mağdur edilmesine göz yummayın demedi mi? 
İktidar partisinin İl Başkanı, Eş dost STK falan ziyaretlerini bırakında bu esnafın içine bir girin. 
Sayın Mehmet Emin Öz, en son ne zaman Öz sermayemiz olduklarını iddia eden bu marketlerden alışveriş yaptınız? 
Kusura bakmayın ama biliyorum benim bu yazdıklarımda boşuna! Çünkü Erzurum da denetim mekanizması hiçbir zaman çalışmadı ve bundan sonrada çalışmaz.  Protokole yani şehri yönetenlere gelince belli ki onların tuzu kuru! yanılıyor muyum...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • BAHATTİN KIZILKAYA 03 Ocak 2022 00:00

    Yılın yarısını Erzurum'da yasayan Erzurum sevdalısı biri olarak içim acıya acıya Erzurumluya oh olsun diyorum. Olsum olası DADAŞLAR değişimi sevmezler. Reyiz ne derse o olur.