GÜNDEM Haber Girişi : 15 Eylül 2021 12:00

ERZURUM TİCARET VE SANAL ODASI : ETSO!

ERZURUM TİCARET VE SANAL ODASI : ETSO!
Erzurum'da esnaf darboğazda olurken esnafı temsil eden STK'lar sanal alemde etkinlikler için protokoller yapıyor.
ETSO, Sri Lanka Ulusal Ticaret Odası ile protokol imzaladı
Erzurum'da esnaf darboğazda olurken esnafı temsil eden STK'lar sanal alemde etkinlikler için protokoller yapıyor. 
Gerek Pandemi ve gerekse piyasalardaki durgunluktan dolayı sattığı ürünü dahi yerine koyamayan esnaflar kendilerine çıkış yolu araya dursun, Esnafları temsil eden sivil toplum kuruluşlarının kötü gidişata bir türlü çare araması ve gerekli adımları atamaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Sadece göstermelik olarak siyasilerin ziyaretlerinde esnafın sorunlarını sohbet konusu yapan STK temsilcilere, koltuklarına gömülmüş durumdalar. 
İşte bu STK'lardan biride Erzurum'un en büyük Sivil toplum kuruluşlarından biri olan (ETSO). Esnafın darboğazdan kurtulması için çareler üretmesi beklenen ancak bugüne kadar sadece göstermelik protokoller imzalayarak günü geçiştiren ETSO, şimdide sanal alemde takılıyor. 
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Türkiye sınırlarını aşarak Sri Lanka'nın yetkilileri ile sanal ortamda protokoller imzalamaya başladı. Sri Lanka Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen ve Sri Lanka Fahri Konsolosu, Türk Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik'in girişimleriyle, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Sri Lanka Ulusal Ticaret Odası (NCCSL) arasında Mayıs ayında sanal ortamda başlayan görüşmeler neticesinde, iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı. Üstelik Sanal ortamda birde imza töreni düzenlendi. İmza töreninde yapılan konuşmalarda ise, özellikle pandemi sonrasında Erzurum ve Sri Lanka'daki iş insanlarını aynı ortamlarda buluşturacak ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.