KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 11 Haziran 2020 19:31

İSLAM ESERLERİ MÜZESİ DÖKÜLÜYOR!

İSLAM ESERLERİ MÜZESİ DÖKÜLÜYOR!
Açılışı geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Erzurum’un Çat ilçesinde yapılan İslam Eserleri Müzesi, daha ilk yılında dökülmeye başladı.
İslam Eserleri Müzesi, daha ilk yılında dökülmeye başladı
Açılışı geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Erzurum'un Çat ilçesinde yapılan İslam Eserleri Müzesi, daha ilk yılında dökülmeye başladı.
CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından yaptırılan ve 11 Kasım 2018 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun katılımıyla açılan müze bir yılın ardından kullanılamaz hale geldi. Binanın çatı yalıtımının sağlıklı olmaması nedeniyle eriyen kar suları müzede ciddi anlamda hasara neden oldu. Binanın çatı yalıtımının sağlıklı olarak yapılmaması nedeniyle eriyen kar suları ve yağmur sularının müzeye sızması bina duvarlarının sökülmesine neden oldu. Yaklaşık 3 milyon TL harcamanın yapıldığı belirtilen müzenin kontrollerinin nasıl yapıldığı ve teslim alındığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Çatısından akan sular yüzünden iç dekorasyonunun neredeyse baştan aşağı sökülen İslam Eserleri Müzesi'nde, yoğun rutubet yüzünden duvar kağıtları bile yerlerinden kalkmaya başladı. Su sızdırdığı için elektrik sistemi de iflas eden müzede, aydınlatmalar da kullanılamıyor. Müzede muhafaza edilen İslam eserleri, rutubetten zarar görmemesi için duvarlardan indirilirken, sızan sulardan yapının dış duvarları da büyük ölçüde zarar gördü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.