EĞITIM Haber Girişi : 25 Ağustos 2020 12:42

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUYOR?

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUYOR?
Kırtasiyecilerin kan kaybetmeyi bırakıp yok olma noktasına geldiği bu günlerde büyük marketler alacağını almaya devam ediyor. Okulların açılmasının arifesinde durumu fırsata çeviren kırtasiye dışındaki noktalar kırtasiyelerin yok edilmesi için ellerinden
Kırtasiye ürünleri yine büyük balıklarda!
Kırtasiyecilerin kan kaybetmeyi bırakıp yok olma noktasına geldiği bu günlerde büyük marketler alacağını almaya devam ediyor. Okulların açılmasının arifesinde durumu fırsata çeviren kırtasiye dışındaki noktalar kırtasiyelerin yok edilmesi için ellerinden geleni yapıyor.
Yerel sektör açısından anlam ifade eden ve her okulun yanı başında eski zamanları andırmaya başlayan kırtasiyecilerin varlığı iyiden iyiye hissedilmemeye başlıyor. Özellikle dev market gruplarının büyük darbe vurduğu kırtasiye sektörün yerel bazda daha fazla ayakta duramayacağı net olarak tartışılmaya başlandı.
Okulların açılması sadece kırtasiyecilere yaramıyor!
Bir sektörün yok oluşunu izlediklerini ve bu duruma büyük market gruplarının açgözlü davranışlarının neden olduğunu ifade eden yerel pazarlamacı Cengiz Bulduk “okullar açılıyor, sektör canlanmak istiyor ama durum bir tek kırtasiyecilere yaramıyor. Kırtasiye ürünlerini büyük mağazalardan almaya başlayan vatandaşlar yerel esnafı unut oldular. Bu durum uzadıkça bir sektörü de kaybetmiş olacağız. Büyük marketlerin daha fazla satma ve kar elde etme isteği de gün geçtikçe büyüyor. Aslında diğer sektörlerin de büyük bir tehlike altında oldukları açıktır. Manavlardan kasaplara kadar bir çok sektör tek çatı altında bir marka etrafında birleşmeye başladılar. Bu durumun büyük bir sektörel krize neden olacağını da düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Okul gereçlerinin değeri kayboluyor
Okulların açılmasına sayılı günler kalmışken ailelerin kırtasiye ürünü telaşı da başlamış oldu. Kırtasiyecilerin her sezon olduğu gibi bu sezonda durumu uzaktan izlemesi büyük bir kaybın göstergesi halini aldı. Büyük marketlerin her ürünü satmakla yerel sermayeye büyük darbe vurduklarını ifade eden Bulduk “yerel esnaf kötü durum da olur ise, ekonomi dibe sürüklenir. Yerelin üretemediği, doymadığı ülkede; genel refah seviyesini kaldırmak mümkün olmayacaktır. Serbest ekonomi piyasasının bu denli dengesizce ilerlemesi özünde birçok yerel sektörel zenginliği de yok etmesi anlamına geliyor. Devasa kurumların sadece para kazanmak uğruna geliştirdikleri yöntemler aslında onların geleceğini de tehlike altına alacaktır. Sektörlerin bu şekilde ilerlediği gerçeğiyle yerel esnafların durumları göz önünde tutulması gerekiyor” şeklinde konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.