YAŞAM Haber Girişi : 10 Ekim 2021 21:18

KORONAVİRÜS’E ÖKKEŞ USTA DAVETİYESİ!

KORONAVİRÜS’E ÖKKEŞ USTA DAVETİYESİ!
Salgınla mücadelenin tüm Türkiye’de devam ediyor olmasına rağmen Erzurum’da “pes” dedirten manzaralar da oluşmuyor değil.
TATLI YİYELİM, TATLI BULAŞALIM!
Salgınla mücadelenin tüm Türkiye’de devam ediyor olmasına rağmen Erzurum’da “pes” dedirten manzaralar da oluşmuyor değil. Tatlıcı Ökkeş Usta isimli işletmenin hafta sonunda halka bedava tatlı ikram etmesi izdihama neden oldu. 
Maskeli-maskesiz herkesin iç içe geçtiği ve vatandaşların tatlılardan alabilmek için neredeyse birbirleriyle yarıştığı Cumhuriyet Caddesi’nde, pandemi tedbirleri alt-üst edilirken, söz konusu işletmeye tepki yağdı. 
Sağlıksız koşullarda yapılan tatlı ikramını, hem de vaka sayılarının artışta olduğu bir dönemde çok saçma bulan vatandaşlar, “Reklam kokan bu hareketler yüzünden insan sağlığının tehlikeye atılıyor olması, belli ki Tatlıcı Ökkeş Usta’nın hiç umurunda değil. İki dilim tatlı uğruna böyle bir izdiham oluşmasına göz yummak demek ve salgınla mücadeleye balta vurmak demektir. Vatandaşa ücretsiz tatlı ikram etmeyi madem çok istiyorlar, bunu sessiz sedasız bir biçimde de yapabilirlerdi. Ama onların böyle bir derdi yok; onların ki reklam uğruna halk sağlığıyla oynamak” diye konuştular. 
Tatlıcı Ökkeş Usta’nın bu duyarsızlığına güvenlik güçlerinin de seyirci kaldıklarını öne süren vatandaşlar, “İzdihamın yaşandığı anlarda zabıta da bölgedeydi, güvenlik güçleri de bölgedeydi. Ama bir tatlı ikramı yüzünden vatandaşların birbirlerini eziyor olmasına onlar da seyirci kaldı. İnsan sağlığıyla oynamak bu kadar kolay mı? Devletin belirlediği pandemi tedbirlerini görmezden gelmek bu kadar basit mi? Eğer bu duyarsızlığa karşı ses çıkartılmıyorsa, insanlar son 1,5 yıldır neyin mücadelesini veriyor. Vaka sayıları bu ve bunlar gibi sorumsuzlar yüzünden artıyor. Bu duyarsızlığa göz yuman ilgili kurum ve kuruluşlar da, en az Tatlıcı Ökkeş Usta kadar bu sorumsuzluğu bir parçası olmuşlardır. İçinde bulunduğumuz bu dönemde pandemiye karşı hiç kimse ve hiçbir kurum sorumsuz değildir. Sorumsuzluk edenlerden de bunun hesabı sorulmalıdır!” uyarısında bulundular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.