SPOR Haber Girişi : 06 Ekim 2021 23:10

KULÜPSÜZ ŞEHRİN ALTIN ÇOCUĞU!

KULÜPSÜZ ŞEHRİN ALTIN ÇOCUĞU!
Yüzme kulübü olmayan Erzurum'da Muhammet Berke Tufançlı, ferdi olarak katıldığı yarışlarda 3 altın 1'de bronz madalya kazandı.
Erzurum'un altın Kulaç'ı! 
Yüzme kulübü olmayan Erzurum'da Muhammet Berke Tufançlı, ferdi olarak katıldığı yarışlarda 3 altın 1'de bronz madalya kazandı.
Gaziantep ilinde yapılan Boğaziçi kıtalar arası yüzme yarışlarında Erzurumlu Muhammet Berke Tufançlı, büyük kulüplerin sporcularını geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı. Yarı olimpik yüzme havuzlarının bulunmasına rağmen yetkililerin bir türlü aklına getirmediği yüzme kulübü oluşturma çabaları ilimizde sonuçsuz kalırken, Muhammet Berke Tufançlı, Gaziantep'te yapılan Boğaziçi kıtalar arası yüzme yarışmalarında Erzurum'un ismini defalarca birincilik kürsüsüne yazdırdı. 
Erzurum'da kulüp bulamadığı için bireysel olarak yarışlara katılan Tufançlı, Kurbağalama dalında altın madalya, Sırtüstü yüzme dalında altın madalya, Serbest yüzme dalında altın madalya ve Kelebek yüzme dalında ise bronz madalya kazanarak bir sonraki Boğaziçi kıtalar arası yarışların yanı sına Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. 
Erzurum'da yüzme havuzlarının olmasına rağmen yüzme kulübünün olmamasından dolayı yarışlara bireysel olarak katılmak zorunda kaldığını ifade eden Altın kulaç Muhammet Berke Tufançlı, " yarışlarda Erzurum'u temsil etmenin gururu ile 3 altın birde bronz madalya kazandım. Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer büyük kulüplerin yüzücülerini geride bırakarak Erzurum'un adını kürsüye taşımanın mutluluğunu yaşıyorum. Yetkililerden tek isteğim bir yüzme kulübünün oluşturulması. Bireysel olarak katıldığım yarışlarda Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandım. İnşallah aynı başarıyı seçmelerde de göstererek milli forma altında çok sevdiğim yüzmede daha büyük hedeflere varmak istiyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.