SAĞLıK Haber Girişi : 26 Temmuz 2020 23:28

SAĞLIK İL MÜDÜRÜNDEN UYARI GELDİ!

SAĞLIK İL MÜDÜRÜNDEN UYARI GELDİ!
Koronavirüs salgınıyla savaş halinde olan ve vatandaşlarında tedbirleri hiç elden bırakmaması gerektiğini ifade eden Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir birlikte mücadele ruhuna işaret etti.
“Vatandaş tedbiri elden bırakmasın”
Koronavirüs salgınıyla savaş halinde olan ve vatandaşlarında tedbirleri hiç elden bırakmaması gerektiğini ifade eden Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir birlikte mücadele ruhuna işaret etti.
Vaka sayısının istenilen noktaya gerilemesi için vatandaşların hayatın her alanında tedbirli davranması ve uyarıları dikkatle uygulaması gerektiğini dile getiren Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir “düğün, cenaze ve toplu kullanım alanlarında tedbirli ve uyarıları dikkate alır bilinçte olmamız gerekiyor. Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi hayatın normale dönmesi için olmazsa olmaz önemliliktedir.
Bizler sağlığın sekteye uğramaması ve daha kaliteli hizmet verebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşların da sağlıklarını düşünerek her an teyakkuzda olması gerekiyor. Birlikte kararlılıkla hareket edersek virüsün ölümcül boyutunu yok edebilir ve toplum sağlığını güvence altına alabiliriz” ifadelerini kullandı.
“Maske şart”
Koronavirüsten korunmak ve toplum sağlığını güvence altına alabilmek için maske takmanın çok önemli olduğunu yenileyen Bedir “maske hayatımızın bir parçası haline geldi. Sağlıklı kalmak için belli bir süreliğine de olsa bunu kabul edip uygulamak zorundayız. Sosyal mesafe kadar önemli olan maske toplum sağlığını güvence altına alabilir. Herkesin bu konuda dikkatli olması ve uyarıları harfiyen uygulaması geleceğimiz açısından da önem arz etmektedir.
“Hastaneler tedbirli şekilde işine devam ediyor”
Salgınla birlikte sekteye uğrayan ve toparlanmaya çalışan hastanelerin özellikle ameliyat ve muayene bölümlerinde üst seviyede tedbirlerle birlikte işler hale geldiğini ifade eden Bedir “hastaneler salgının yok edilmesi ve salgının yayılmaması için üst düzey tedbirler uyguluyor.  Bu tedbirler vatandaşların da alması gerekilen tedbirlerdir. Herkes bulunduğu noktada dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır” diye konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.