YAŞAM Haber Girişi : 17 Haziran 2022 12:03

800 KİŞİYE DAHA İŞ İMKANI SUNULDU

800 KİŞİYE DAHA İŞ İMKANI SUNULDU
Erzurum’da faaliyet gösteren Tekstil fabrikaları, İŞKUR’un destekleri ile işçi sayılarını artırmaya ve hedeflenen istihdam oranlarını yükseltmeye devam ediyor.

ERZURUM İŞKUR’UN DESTEĞİ İLE TEKSTİL VE İSTİHDAM DA İLERLİYOR…
Erzurum’da faaliyet gösteren Tekstil fabrikaları, İŞKUR’un destekleri ile işçi sayılarını artırmaya ve hedeflenen istihdam oranlarını yükseltmeye devam ediyor.  Erzurum 2. OSB’de faaliyetine devam eden İngiltere’ye ihracat yapan tekstil firmalarından Taha Grup bünyesinde olan Yavuz Tekstil firması ’da Erzurum’da Üretim kapasitesini ve istihdamı artırmaya devam ediyor.
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Yavuz Tekstil arasında 16.06.2022 tarihli işbirliğinde Makineci (dikiş) mesleğinde 80 kişilik İşbaşı Eğitim Programı başlatıldı. Program sözleşmeleri İl Müdürü Abdulkadir MUTLU ve Yavuz Tekstil Fabrika Müdürü Murat YURTTAŞ, imzalandı.  Programa Erzurum İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin DURMUŞ, İl Müftü Yardımcısı Cahit KÜÇÜKYILDIZ, Erzurum Kadın Konuk Evi Müdürü Aynur YILMAZ katılarak; katılımcılara çalışma hayatı, çalışma ahlakı ve işçi işveren hakkı ile ilgili konularda bilgilendirme yapıldı. 
Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu tarafından yapılan açıklamada Erzurum’da faaliyet gösteren tekstil firmaları arasında en hızlı büyüme göstererek istihdamda artış sağlayan Yavuz Tekstil firmasına kurulduğu ilk günden bu yana gerek Mesleki Eğitim gerekse İşbaşı Eğitim Programları ile işgücü konusunda desteklediklerini 45 çalışan ile başlanan fabrikanın şuan 850 kişiye istihdam sağladığını, bu sayının yakın zamanlarda daha da artacağını kurum olarak işsizliği azaltacak istihdamı artıracak her tür girişime ve yatırıma devletimizin verdiği imkânları kullandırmaya devam edeceklerini söyledi.
Konuyla alakalı konuşan Yavuz Tekstil Fabrika Müdürü Murat Yurttaş firmalarının İstanbul merkezli olup, tanınmış markalara hizmet veren Taha Grup içerisindeki bir denim ve dış giyim alanlarında hizmet veren firma tesislerinin en son yıkama teknikleri,  lüks moda denim ve dış giyim üretimde özen gerektiren özel yapım hazır giyim ürünleri imal eden konfeksiyon üretim şirketidir. Yaklaşık 2 yıl önce Erzurum’da faaliyete başladıklarını her geçen gün istihdamlarını ve üretimlerini artırdıklarını belirterek Erzurum İŞKUR’dan İşgücü konusunda çok fazla destek gördüklerini söyledi.