SPOR Haber Girişi : 15 Aralık 2021 09:48

ABİLERİNİN İZİNDE GİDİYORLAR!

ABİLERİNİN İZİNDE GİDİYORLAR!
U19 gelişim liginde "ilgisizliğe" rağmen büyük başarı yakalayan Erzurumspor'un genç yıldızları, son maçta Gençlerbirliğine gol olup yağdı.
Erzurum'un gençleri göz kamaştırıyor 
Gelişim liginde "ilgisizliğe" rağmen büyük başarı yakalayan Erzurumspor'un genç yıldızları, son maçta Gençlerbirliğine gol olup yağdı. 
Futbolun olmazsa olması alt yapıdır. Özellikle günümüzde kulüplerin yaşadığı ekonomik sorunlar ve yabancı oyuncu sevdası, başta üç büyükler olmak üzere Anadolu kulüplerinde de çok ciddi sıkıntılara neden oluyor. Alt yapının öneminin bir türlü kavranamadığı illerden biride Erzurum. 
Göstermelik olarak yapılan seçmeler ve buna paralel olarak bir kap yemeğin dahi çok görüldüğü alt yapıya yöneticilerin üvey evlat gibi bakması İlimizdeki futbolun gelişmemesine en büyük sebep. 
Spora ve özellikle Erzurumspor'da verdiği destek ile takdir gören Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de olmasa Erzurum'da alt yapı sadece isimden ibaret olarak anılır. 
Bu sezon yeniden Süper lige çıkmayı hedefleyen Erzurumspor'da yönetim A takıma tüm yatırımı yaparken, alt yapı yine yetim evlat gibi kaldı. Öyle ki U19 gelişim liginde büyük başarılara imza atan genç oyuncuların başarısı hiç gündeme dahi getirilmiyor. Son oynanan maçta alp yapının duayen kulübü olarak bilinen Gençlerbirliğini 6 - 0 yenen bizim çocuklar. puan sıralamasında da maç eksikleri olmasına rağmen gizli lider gibi. 
Genç antrenörler Yücel Karakoç ve Fetullah Demir, önderliğinde gerek deplasmanlarda ve gerekse iç sahada rakiplerine aman vermeyen genç dadaşlar, oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 de mağlubiyet aldılar. Altınordu takımının 17 puanla lider olduğu grupta Erzurumspor genç takımı ise bir maç eksiğine rağmen 15 puanla 4. sırada yer alıyor. 
Özellikle deplasman maçlarına giderken Alt yapı sorumlusu Yasin Deniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in desteği ile müsabakalara çıkan genç dadaşlara kulüp yönetiminin ilgisiz kalması tepkilere neden oluyor. 
Tüm olumsuzluklara rağmen forma sevdası ile yanıp tutuşan genç dadaşların ortaya koyduğu mücadele kendilerini izlemeye gelen bir avuçta olsa Erzurumluyu gururlandırıyor.  Futbol severler, "destek verilmediği halde genç oyuncularımızın yaptıkları ortada. Birde destek verilse acaba ne olur. Özellikle her konuşmasında alt yapının öneminden bahseden Kulüp Başkanı Ömer Düzgün'un en son gençlerin hangi maçını izlemeye gittiğini kimse bilmiyor. Başkanı bırakın yöneticilerden biri bile gelip müsabakaları takip etmiyor. Alt yapının bu bakış açısı ile gelişip A takıma futbolcu yetiştirmesi çölde su aramak gibi bir şey oluyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.