YAŞAM Haber Girişi : 11 Nisan 2022 01:25

AL ALABİLİYORSAN!

AL ALABİLİYORSAN!
piyasalarda yaşanan zam furyası vatandaşa pahalıya mal oluyor.
Çarşı'da pazarda alev alev yanıyor. 
piyasalarda yaşanan zam furyası vatandaşa pahalıya mal oluyor. 
Her geçen gün artan fiyatlar karşısında vatandaşlar adeta sebze ve meyveyi unutur oldu. 
Son aylarda ardı ardına gelen zamlar vatandaşı adeta perişan etti. piyasalardaki güvensizlik öyle bir hal aldı ki özellikle gıda ürünlerinde zamlar adeta rekor kırıyor. 
Sebze ve meyvelere üretim noktalarından tüketiciye gelene kadar fiyat farkı ekleniyor. Üstelik bu fiyat farkları alım gücü düşük olan vatandaşları daha çok etkiliyor. 
Sebze 1 ayda yüzde 300-400 zam gördü. Buna perakende maliyetleri de eklenince rakamlar resmen uçtu. Erzurum'da marketlerin sebze ve meye reyonlarında fiyat etiketlerini gören vatandaşlar, umutlu geldikleri alışverişten eli boş dönmek zorunda kalıyor. En yüksek fiyatlar ise Dolmalık biber başta olmak üzere Patlıcan ve çarliston biberde yaşanıyor. Özellikle ramazan ayında iftar sofralarında eksik olmayan salata bile yüksek fiyatlardan dolayı unutulur oldu. yüksek enflasyon karşısında çaresizliğine bürünen vatandaşlar, hükümetin bir an önce çözümler üretmesini bekliyor. Sebze ve meyveyi yüksek fiyatlar ötürü alamadıklarını belirten vatandaşlar, "büyük ümitlerle fiyatların düşmesini bekleniyoruz. Ancak tam tersi bir durum yaşanıyor. Zamlardan sonra Sebze ve meyvenin tadını unuttuk" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.