SİYASET Haber Girişi : 09 Kasım 2022 10:16

ANKARA'DA ERZURUM RÜZGARI ESTİ

ANKARA'DA ERZURUM RÜZGARI ESTİ
Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın  Yeniden Refah Partisi Genel Başkanlığına bir kez daha seçildiği kongrede Erzurum'dan İl Sorumlusu Sadık Çat bir kez daha MKYK üyesi oldu. 

 

Yeniden Refah Partisinin Büyük Kongresinde Erzurum rüzgarı esti. 
Genel Başkan Dr.Fatih Erbakan'ın  Yeniden Refah Partisi Genel Başkanlığına bir kez daha seçildiği kongrede Erzurum'dan İl Sorumlusu Sadık Çat bir kez daha MKYK üyesi oldu. 
Hafta sonu Başkent Ankara'da onbinler Yeniden Defah Partisinin Büyük kongresinde buluştu. Türkiye'nin 81 İl'inden ve ilçelerinden teşkiulat mensuplarının akın ettiği Genel kurul Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Adnan Bozan Başkanlığındaki Erzurum teşkilatıda 10 otobüs ile Başkent'e çıkarma yaptı. İlginin çok büyük olduğu Yeniden Refah Partisinin 2. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, 1225 delegenin tamamının oyunu alarak, yeniden genel başkanlığa getirildi.
Fatih Erbakan, kongrede yaptığı konuşmada, siyaseti makam için değil, Allah rızası için yaptıklarını söyledi.
"Yeniden büyük Türkiye öncülüğünde, yeryüzünde adil bir nizamı hakim kılmak için siyaset yaptıklarını" ifade eden Erbakan, "Erbakan Hoca'mızın vefatı sonrasında yaşanan gelişmeler neticesinde ortaya çıkan Milli Görüş'ün siyasi alandaki temsil sorunu, bundan 4 sene önce, 23 Kasım 2018'de Yeniden Refah Partimizin kurulmasıyla sona ermiştir." diye konuştu. Seçimlere 1 yıldan az süre kalmasına rağmen 81 il ve 900'den fazla ilçede teşkilat kurup kongre süreçlerini icra ettiklerini ve 100 bin sandık başmüşahidi belirlediklerini anlatan Erbakan, tüm illerde kadın, gençlik, köy ve mahalle teşkilatları kurduklarını vurguladı.
Konuşmasının devamında İktidar ve muhalefet partilerine eleştirilerde bulunan Erbakan, hiçbir ittifakın içinde yer almayacaklarınıda vurguladı. 
Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'nın konuşmasının ardından seçimler gerçekleştirilirken, Erzurum İl Başkanı Adnan Bozan genel kurul'da Divan katip üyeliğinde yer aldı. Partinin kuruluşu olan 2018 yılından beri Genel Merkez'de görev yapan MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat ise yeniden Merkez Karar Yürükte Kurulu üyeliği görevine seçildi. 
genel Merkez'de yeniden görev yapacak olan Sadık Çat, "Tüm Türkiye gördüki Milli görüş yeniden ve dahada güçlenerek geliyor. Genel başkanımız ve teşkilatlarımız ile Refahlı günlere adım adım ilerliyoruz. Binlerce insanın sevgi selini herkes gördü. Yeniden Rafeh Partisinin iktidarı çok yakındır." dedi.