YAŞAM Haber Girişi : 06 Eylül 2023 15:58

ARALARINDA ERZURUM'DA VAR!

ARALARINDA ERZURUM'DA VAR!
Jeoloji Mühendisleri Odası'nın çalışmasına göre, Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali bulunan iller belli oldu.

7 büyüklüğünde deprem ihtimali olan iller
Jeoloji Mühendisleri Odası'nın çalışmasına göre, Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali bulunan iller belli oldu. Aralarında Erzurum’un da olduğu altından doğrudan fay hattı geçen 24 ilde inceleme yapan uzmanlar, deprem riski yüksek iller arasında ilk sırada İzmir ve İstanbul'un yer aldığını belirtti.
7 büyüklüğünde deprem ihtimali olan iller
Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olması muhtemel iller yapılan çalışmayla belirlendi. Jeoloji Mühendisleri Odası, altından doğrudan fay hattı geçen 24 ili incelemeye aldı. İnceleme; Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor.
Bunun yanı sıra, Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.
Doğu’dan 4 il listede
Türkiye'nin pek çok şehri aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek iller arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir ilk sırada yer alıyor. Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında bulunuyor.
Yapılan çalışmada Doğu Anadolu Bölgesinden Erzincan, Hakkari, Erzurum ve Bingöl illeri yer alıyor.