SİYASET Haber Girişi : 27 Kasım 2020 22:37

AYDEMİR, HDP'LİLERE ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİKİ!

AYDEMİR, HDP'LİLERE ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİKİ!
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi İçişleri Bakanlığı etabında söz alarak, Komisyonda da bulunan HDP Milletvekili Hasan Özgüneş’i yerin dibine soktu çıkarttı.
Milletvekili Aydemir'den Özgüneş'e sert tepki:
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi İçişleri Bakanlığı etabında söz alarak, Komisyonda da bulunan HDP Milletvekili Hasan Özgüneş'in Erzurum'a yönelik ifadelerini telin etti. Aydemir Bölücü terör örgütünün en büyük zararı Kürtlere verdiğinin altını çizdi.
‘Lanetliyorum'
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal Atatürk Kürdistan vilayetlerinde Erzurum ve Sivas'ta kongre yapmıştır.” sözlerine sert tepki vererek, ‘Seni kınıyorum, seni lanetliyorum, Erzurumlular adına lanetliyorum' dedi.
Aydemir'den Özgüneş'e' Seni Erzurumlular adına lanetliyorum'
HDP Milletvekili Özgüneş'in de bulunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, tepkilerini aktaran Milletvekili Aydemir, Özgüneş'in Erzurum'a iftira attığını kaydederek, ‘Erzurum'da kürt kardeşlerimizle asla ayrımız, gayrımız yok. Erzurum tarihte hep Türk kentiydi, ilanihaye öyle olacak. Senin zihnin lekelenmiş, senin zihnin bölücülükle dizayn edilmiş. Seni kınıyorum, seni lanetliyorum, Erzurumlular adına lanetliyorum. Sen bölücüsün, sen bölücüsün.' İfadesini kullandı.
‘Erzurum 1071'den önce de Türk yurduydu'
Erzurum'un 1071'den önce de Türk Yurdu olduğu, 1048 Pasinler Zaferiyle Türk Mührünün ebediyen vurulduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘18 Eylül 1048 tarihi, Türk milleti için çok zirve tarihlerden birisidir, 18 Eylül 1048 tarihi. Pasinler Zaferi'nin gerçekleştiği tarih. Bizans'a karşı ilk galibiyetimizi aldığımız, Anadolu'da Bizans'ı alt ettiğimiz ilk zafer. Biz orada İbrahim Yenal komutasında daha önce bu topraklarda var olduğumuzu gösterdik ve Malazgirt'ten yirmi üç sene önce biz bu zaferi elde etmişiz. Milletçe bu topraklarda 1071'den çok önce vardık biz elhamdülillah, onun belgesidir 1048. ‘ vurgusunu yaptı.
‘Erzurum Tarihte Hep Türk Kentiydi, İlanihaye Öyle olacak'
Milletvekili Aydemir, ‘Bir nadan, bir millet cahili, bir tarih bilmez, dün Meclis Genel Kurulunda dadaşların ayranını kabartacak bir edepsizlik yapıyor. Ve Erzurum için Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum Kongresiyle ilgili sözüm ona kayıt düşüyor. Nadanın önde gideni, dünya cahili diyor ki: “Efendim, Mustafa Kemal, Erzurum'da ve Sivas'ta.” diyor “Kürdistan “Kürdistan vilayetlerinde Erzurum ve Sivas'ta kongre yapmıştır.” diyor. Ve bu adam Tarih öğretmeni. Yazık ya yazık! Bu kadar mı nadanlık? Bak, Erzurum tarihte hep Türk kentiydi, ilanihaye öyle olacak. Orada Kürt kardeşlerimizle asla ayrımız gayrımız yok. Senin zihnin lekelenmiş, senin zihnin bölücülükle dizayn edilmiş. Seni kınıyorum, seni lanetliyorum, Erzurumlular adına lanetliyorum. Sen bölücüsün‘ diye konuştu.
‘Bunların kalpleri mühürlü'
Kürtlerin istismar edilmesine sessiz kalamayacaklarını, kardeşlik eksenine zarar vermek isteyenler karşısında sükut etmeyeceklerine vurgu yapan Milletvekili Aydemir, HDP'i kast ederek, ‘Yani birinin Kürt kardeşlerim adına konuştuğunu duyduğum zaman zıvanadan çıkıyorum. Kimsiniz siz ya! Ben onların oylarıyla seçilmiş, buraya gelmişim, onların temsilcisi benim. Kürt değilim ama Kürt kardeşim var burada, onların içinden çıkmış. Ben bir şey söylüyorum Değerli Bakanım, ne dersek diyelim, elbette kalpler mühürlü oldu mu bunlar anlamazlar. ‘ dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.