GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mart 2022 14:48

BAŞKAN ALAGAŞ'TAN KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN ALAGAŞ'TAN KUTLAMA MESAJI
Erzurum Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Tayfun Alagaş, "12 Mart sadece Erzurum’un değil, aynı zamanda necip milletimizin kurtuluş günüdür" dedi.
Alagaş'tan kurtuluş günü kutlaması. 
Erzurum Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Tayfun Alagaş, "12 Mart sadece Erzurum’un değil, aynı zamanda necip milletimizin kurtuluş günüdür" dedi.
Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Tayfun Alagaş, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Alagaş, mesajında 12 Mart’ın Türk milli tarihindeki yerinin sadece ’kurtuluş günü’ olmadığına vurgu yaparak, "12 Mart, sadece Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu anlamına gelmez. 12 Mart, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yoldur, milli mücadelenin mihenk taşıdır. Dolayısıyla 12 Mart, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşuna ilaveten bir kurtuluş mücadelesi ve necip milletimizin bağımsızlığının değişmez bir ifadesidir" diye konuştu. Başkan Alagaş, mesajında şunları kaydetti: "Yüzyıllar boyunca hep birbirinden önemli tarihsel gelişmelere ev sahipliği yapan Erzurum, bilinmelidir ki; durduk yerde ’medeniyetler beşiği’ olmamıştır. Çünkü tarihte yaşanmış olaylarla sabittir ki, Erzurum’a sahip olan Anadolu’ya sahip olmuş demektir. Kadim şehrimiz, bundan 100 yıl önce çetin günlerden geçmiş, büyük çileler çekmiş, yokluk ve darlık anında bile bağımsızlık, vatan ve bayrak aşkından vazgeçmemiştir. İşte bu şuurla vatanın mukaddes olan her bir karış toprağı için nice canlar verilmiş, Dadaşlar Diyarı diye ifade ettiğimiz Erzurum, böylece şühedaya da yurt olmuştur. Millet olarak o dönemlerde yaşanan acılar, bugünlerimiz ve yarınlarımız için bizlere birer ders ve yol haritası niteliğindedir. Bu sebeple yeni yetişen nesli, tarih şuuru ve bilinciyle donatmalı, milli refleksleri yüksek bir düzeye ulaştırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü kutluyor, vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.