YAŞAM Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 21:31

BAYRAM GELMİŞ NEYİME!

BAYRAM GELMİŞ NEYİME!
Kurban bayramına iki gün kalmış olmasına rağmen piyasalarda adeta ölüm sessizliği yaşanıyor
BAYRAM GELMİŞ NEYİME!
Kurban bayramına iki gün kalmış olmasına rağmen piyasalarda adeta ölüm sessizliği yaşanıyor. Yaprağın bile kıpırdamadığı çarşı ve pazarlar gibi, hayvan pazarlarında da durgunluk hakim… Pandemi döneminin ardından toparlanmaya çalışan piyasalar için çeşitli teşvik ve destek paketleri açıklanırken, vatandaşın alım gücü ise sürekli düşüş kaydediyor. Son bir hafta içerisinde altında yaşanan anormal yükseliş, TL’nin değer kaybını gözler önüne sererken, ücretli kesimin maaşı da, enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. Temel mutfak ihtiyaçları için bile geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 daha fazla ödemek zorunda kalan tüketiciler, hayat pahalılığının giderek tırmandığını dile getirerek, paranın adeta pula dönüştüğünden yakındılar.
“ÇOK SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönem geçirildiğini ve bu zorlu sürecin atlatılabilmesi için yere sağlam basan adımlar atılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, hemen hemen tüm sektörlerde sistemin tıkandığını ve bu gidişle ilerleyen aylarda çok büyük darboğazlar içerisine girilebileceği endişesini ifade ettiler.
Özellikle inşaat sektörünün önemli bir mevziyi üstlendiği Erzurum’da ise, konut fiyatlarının sürekli yükseliş kaydettiğinin altını çizen ekonomistler ise, “Yeterli konut üretimi olmadığı için fiyatlar tırmanışa devam ediyor. Sektörde yeni yatırımlar için harekete geçmek çok zor; çünkü piyasalarda bir belirsizlik hakim ve maliyetler sürekli yükseliyor. Müteahhit firmaların bu belirsizlik ortamında konut üretmelerini beklemek de haksızlık olur” dediler.
PİYASALARDA BAYRAM HAVASI YOK
Erzurum esnafı ise, önceleri bayrama bir hafta kala piyasalardaki canlılığın tavan yaptığını hatırlatarak, “Şu anda piyasalarda bayram havası kesinlikle yok. Zaten insanlar da bayram heyecanı da yok. Önceleri bir hafta öncesinden alışverişler başlar, caddelerde, çarşı ve pazarlarda, marketlerde ve mağazalarda anormal düzeyde bir hareketlilik yaşanırdı. Fakat bayrama iki gün kalmış olmasına rağmen ortada maalesef hiç hareket ve canlılık bile yok. Bu durgunluk ne zamana kadar sürer ya da ne zaman sona erer açıkçası bilmiyoruz. Virüs sadece sağlığımızı değil, ekonomik hayatımızı ve geçimimizi de olumsuz yönde etkiledi. Allah hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.