SİYASET Haber Girişi : 05 Mayıs 2023 20:48

BEKLENEN MİTİNG'DE MÜJDE ÇIKMADI!

BEKLENEN MİTİNG'DE MÜJDE ÇIKMADI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun ilgi nedeniyle aşka geldi ve Erzurum'dan muhalefete göz dağı verdi.  

Beklenen Miting'de müjde çıkmadı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun ilgi nedeniyle aşka geldi ve Erzurum'dan muhalefete göz dağı verdi.  
Günlerdir merakla beklenen AK Parti Erzurum Mitingi bugün yapıldı. Yeni miting alanı hıca hınc dolarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan, Erzurum'luların gösterdiği ilgi karşısında hayranlığını gizleyemedi. 21 Yıldır yol arkadışım dediği dadaşlara hitap eden Erdoğan, AK Parti iktidarının 21 yıllık hizmetlerini anlatırken, Müjde bekleyenlerin heveslerinide kursaklarında bıraktı. Özellikte yeni stadyum müjdesi bekleyen Erzurumspor'lu taraftarlar, miting sonunda hayal kırıklığı yaşadı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da düzenlenen mitingde, “80 yılda yapılamayanı 21 yıla sığdırdık” dedi.  
Van’daki programının ardından Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da miting alanında vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Biz Erzurum’u çok seviyoruz. Şu ihtişam sevilmez mi. 14 Mayıs akşamı balkondan sizlere sesleniyoruz. Durmak yok gümbür gümbür 14 Mayıs'a yürüyor muyuz? Erzurum bugün bir rekor kırdı. Yoldan, havalimanından buraya gelene kadar rakam 130 bin. 14 Mayıs'tan sonra teşekkür için buraya tekrar geleceğim. Alnın ak Palandöken'den gönlün yücedir Erzurum, gelmeyeli görmeyeli halin nicedir Erzurum. 21 yıldır yol arkadaşım olan Erzurum’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizi aşkla bağrına basan Erzurumlu kardeşlerimin her birine şükranlarımı sunuyorum. Biliriz ki Erzurumlu da bizi sever. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa edeceğiz. Bu duvarın tuğlaları misali birbirimize kenetleneceğiz. Kimsenin bizi bölmesine ayırmasına izin vermeyeceğiz. Bu öyle bir zafer olacak ki, Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Bu Kandil'deki baronların uzantıları HDP’yi siliyor muyuz. Kan ve kaos tüccarları dışında kimse feryat etmeyecek. Van'dan geliyorum muhteşem bir katılım vardı. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak, Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta Erzurum kazanacak. 14 Mayıs'ta 81 vilayetiyle tüm Türkiye kazanacak. Genciyle yaşlısıyla, kadını erkeğiyle Allah'ın izniyle 85 milyonun tamamı kazanacak. Türkler kadar Kürtler de kazanacak. Sünniler kadar Aleviler de kazanacak. Sadece Türkiye ve 85 milyon Türk milleti sevinmeyecek, milyonlar sevinecek. Sadece Türkiye de değil, elleri semada olan kardeşlerimiz de sevinecek. Mahzun gönüller sevinecek. Seccadeye, ayakkabıyla basanlar değil, kıblesi Kabe olanlar sevinecek. Umudunu Türkiye'ye bağlamış mazlumlar, mağdurlar kazanacak. Soydaşlarım sevinecek" dedi. 
"Kürt kardeşlerimi tenzih ederim. Kandil'dekiler hain. Bunlara gereken dersi vermeye hazır mıyız? Önümüzdeki 9 günü en iyi şekilde değerlendirmeye var mıyız" diyen Erdoğan, "14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı hemen şimdi diyor muyuz? Bunun için 14 Mayıs'a kadar kapı kapı dolaşıyor muyuz? Allah bize dadaşların eksikliğini yaşatmasın. Erzurum hazır. Erzurum kimine ırak, kimine göre soğuk. Erzurum kimileri için ancak seçimden seçime hatırlanan ancak sandık ufukta görününce bulunan bir şehir. Bizim için candır, gönlümüzün tacıdır. Son olarak 22 Aralık'ta Erzurum'a geldik. Cumhurbaşkanlığımız döneminde 10 kez Erzurum’a geldik. Biz bu şehri ve insanlarını Allah için çok seviyoruz" ifadelerini kullandı. 
Daha önceleri terörle mücadelede başkalarına muhtaç bir ülke olunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizden önce terörle mücadelede başkanlarına muhtaç bir ülke vardı. Terörle mücadelede artık başkalarından ne silah ne icazet alıyoruz. Nerede terörist varsa başlarını tek tek eziyoruz. Sınırlarımızın içinde olduğu gibi Irak ve Suriye’de de nefes aldırmıyoruz” dedi. 
Günlük yüz bin varil üretim kapasitesine sahip Gabar petrolünü halka sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Erdoğan, “Petrolün kalitesiyle ilgili birileri konuşuyor, burası önemli dikkat edin Bizim petrolümüz Erzurum dut pekmezi kıvamında. Bayılırım Erzurum’un dut pekmezine. Hamdolsun petrolümüz en üst seviyede. Enerji bağımlılığımızı sona erdirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'ye yönelik eleştirileri kapsamında ise, “Buradan Hınıs’taki kardeşlerime sesleniyorum bunlardan ne bekliyorsunuz, benim Hınıslı kardeşim imanlıdır, inançlıdır. Bu imansızlara, kitapsızlara, ezansızlara artık hadi buradan demeyecek mi” dedi. 
Masadakilerin sürekli kavga ettiğini söyleyen Erdoğan, “Yakında bölücü örgüt yöneticilerine ve FETÖ'cülere de ne söz verdiklerini açıklarlar. Önce altı benzemezi bir araya topladılar sonra masanın altından HDP’yi çıkardılar” ifadesini kullandı. 
Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yüklenerek, “En pis işleri de buna havale etmişler. Cami ile kilise ortasında kalmış, kontrolü kaybetmiş bir vaziyette. Allah bir an önce bu cendereden kurtulmayı nasip etsin. Bu ülkeye baharı biz getirdik. Terörü durduran kim. Terör bitti bahar geldi. Rotası, çizgisi ilkesi olmayan böyle bir masadan ülkeye hayır gelir mi? Pensilvanya, Kandil'le iş birliği yapanların bu ülkeye faydası olur mu? Teröriste terörist diyemeyenler, Alevi-Sünni diyerek bölenler, 85 milyonu barış içerisinde bir arada yaşatabilir mi? Gizli açık ortaklarıyla bu kumar masasını tasfiye etmeye var mıyız. Bay bay Kemal ve ortakları kimlerle kol kola girerse girsin biz yolumuza sizlerle yürümeye devam edeceğiz. Millet bizden Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmemizi bekliyor” şeklinde konuştu. 
Erzurum’a 84 milyar yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, “Bu yatırımların kesintisiz sürmesi için 14 Mayıs çok önemli. Tercihinizi hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın” dedi.