YAŞAM Haber Girişi : 15 Haziran 2020 22:04

BERBERLERE KORONA DARBESİ!

BERBERLERE KORONA DARBESİ!
Salgın sebebiyle uzunca bir süre kepenk kapatan ve geçtiğimiz ayın 11’inden itibaren müşterileriyle yeniden buluşan berberler, hayal kırıklığı yaşıyor
Berberler sinek avlıyor! 
Salgın sebebiyle uzunca bir süre kepenk kapatan ve geçtiğimiz ayın 11’inden itibaren müşterileriyle yeniden buluşan berberler, hayal kırıklığı yaşıyor. Günler sonra yeniden işe koyulan berberler, virüs yüzünden bu kez de sinek avlıyor. İnsanların tıraş olmak için berberlere gelmekte tereddüt ettiklerini dile getiren meslek erbapları, “Öyle gün oluyor ki, 10 lirayla evimize dönmek zorunda kalıyoruz” dediler. 
Erzurum’da kuaförlük yaparak geçimini sağlayan Temel İrdem isimli esnaf, salgın yüzünden uzun bir süre dükkan kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Dükkanlarımızı yeniden açabileceğimiz söylendiğinde çok sevinmiştik. Ancak yaşadığımız hayal kırıklığı haftalardır devam ediyor. Ne kapımızı çalan var, ne gelen, ne giden var. Çoğu zaman siftah bile edemeden evimize gittiğimiz oluyor” diye konuştu. 
ÇALIŞMIYORKEN ÇOK DAHA RAHATTIK! 
İnsanların virüs korkusu yüzünden kuaförlere gitmekten imtina ettiklerini anlatan Temel İrdem, “Halbuki virüse karşı her türlü önlemi almış durumdayız. Kullandığımız malzemeler bile tek kullanımlık; araç ve gereçlerimizi sürekli dezenfekte ediyoruz. Kimseyi maskesiz tıraş etmiyoruz. Ama buna rağmen insanlarda halen daha bir korku var. Bu yüzden saçlarını ya kendi imkanlarıyla kısaltıyor ya da saç uzatıyorlar” şeklinde konuştu. 
Salgın sürecinde çok daha rahat olduklarının altını çizen İrdem, “O dönemde hiç değilse biliyorduk ki, devletimiz yanımızda. Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor, devletimiz evlerimize kadar para yardımı bile ulaştırıyordu. Ama şimdi işyerlerimizi açtığımız halde bile para kazanamıyoruz” ifadelerini kullandı. 
TIRAŞ OLMAKTAN KORKMAYA GEREK YOK! 
Erzurumlu bir başka kuaför olan Resul Beyazdağ ise, vatandaşlara çağrıda bulunarak, berberlerden bu kadar uzak durulmamasını istedi. Erzurum’daki bütün kuaförlerin salgın sebebiyle belirlenen kurallara sonuna kadar riayet ettiğini anlatan Beyazdağ, “Müşterilerimizi tıraş ederken hem maske ve hem de beraberinde siperlik kullanıyoruz. Ellerimiz eldivenli, malzemelerimiz ise, tek kullanımlık oluyor. Dükkanlarımızda kimseyi bekletmiyoruz, maskesiz sokmuyoruz. Zaten sakal tıraşı yapmadığımız için ustura ya da jilet kullanımı da söz konusu olmuyor. Bu yüzden korkmanın bir anlamı da yok” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.