YAŞAM Haber Girişi : 31 Mayıs 2023 15:59

BIÇAKLADI "BEN ÖLDÜRMEDİM" DEDİ

BIÇAKLADI
Erzurum’da aynı fırında çalıştığı çocukluk arkadaşı tarafından öldürülen Muhammet Emin Seçer ‘in (28)  katil zanlısı Bilal Acar (27) hakim karşısına çıktı.

Katili çocukluk arkadaşı çıktı!
Erzurum’da aynı fırında çalıştığı çocukluk arkadaşı tarafından öldürülen Muhammet Emin Seçer ‘in (28)  katil zanlısı Bilal Acar (27) hakim karşısına çıktı. İkilinin arasında uyuşturucu alışverişi olduğu ve o gün de uyuşturucu aldıkları tespit edildi. Arkadaşını 3 yerinden bıçaklayarak öldüren Acar için müebbet hapis cezası istendi.
Geçtiğimiz Mart ayında hakkında uyuşturucu kullanmaktan işlem yapılan Bilal Acar, çalıştığı fırında olayı patronları öğrenince ‘Beni sen ispiyonladın’ diyerek mesai arkadaşını bıçaklamış, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Muhammet Emin Seçer, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Bıçakladı, ‘ben öldürmedim’ dedi
Acar hakkında Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘kasten öldürme’ suçundan dava açıldı.  Katil zanlısı Acar İlk duruşmada, “Öldürme kastım yoktu. Ölüm sebebinin başka bir şey olduğunu düşünüyorum, ben öldürmedim. O gün polisler üzerimde metamfetamin buldu, beni karakola götürdüler. Olayı patronlarım öğrenmiş. Muhammet’in patronlara söylediğini öğrendim. İşyerine gittikten sonra Muhammet’le konuşmak için yanına gittim. Söylenenlerin doğru olup olmadığını sordum. Muhammet bana küfür etti. Karşılıklı küfürleştik. Bana küfür ederken gözleri ilerideki bıçağa gitti. Muhammet bıçağı almak için hamle yapınca ben de bıçağa doğru hamle yaptım ve bıçağı alarak korkuyla 3-4 defa salladım. Yaralandığını görünce de bıçağı bıraktım. Öldürme amacım olsaydı eylemime devam edebilirdim” dedi.
Mahkemede dinlenen iki tanıklar ise Muhammet’in küfür ettiğini duymadıklarını, aksine Bilal’in küfür ettiğini duyduklarını anlattılar. Öte yandan katil zanlısı Acar’ın fırına elinde bıçakla girdiği güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
Hem çocukluk hem mesai arkadaşı
Katil zanlısı Bilal Acar’ın bıçaklayarak öldürdüğü Muhammet Emin Seçer ile çocukluk arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Yaşadıkları mahallede çok küçük yaştan beri tanışan ikili aynı fırında mesai arkadaşlığı da yapıyordu. Evli ve 1,5 yaşında bir çocuk sahibi olan Seçer’in katiliyle aralarında uyuşturucu alışverişi olduğu da öğrenildi. Olay günü katil zanlısı Acar ve öldürülen Seçer’in kanında metamfetamin tespit edildi.
‘Ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz’
İddia makamı katil zanlısı Acar hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Muhammet Emin Seçer’in eşi Esmanur Seçer’in avukatı Şeymanur Yılmaz, katil zanlısının ‘ağırlaştırılmış müebbet’ cezasına çarptırılmasını talep etti. Avukat Yılmaz, “Muhammet tamamen savunmasız haldeyken, fırında hamur yoğururken içeriye katil zanlısı Bilal Acar giriyor. Kamera görüntülerinden anlaşılacağı üzere elinde bıçakla içeriye giriyor ve direkt Muhammet’in üzerine doğru yürüyor. Muhammet bu hamleyi o kadar beklemiyor ki gülerek karşılıyor. Bıçaklandığını dahi anlamıyor. Kendisini önceki bir dosyada müvekkilim olarak tanırım. Güleryüzlü, sıcakkanlı bir insandı. O gün Bilal’e küfür ettiğini duyan yok. Kendisini tahrik edecek herhangi bir durum yaşanmamış. Defalarca, vücudunun hayati risk taşıyan bölgelerine aldığı öldürücü nitelikte bıçak darbeleriyle adeta katledildi. Ayrıca boğazına doğru da yönelerek boynunu sıkıyor, yapabilseydi boğazından da bıçaklayacaktı. Bu görüntülerde net şekilde anlaşılıyor. Geriye gencecik acılı bir eş ve 1,5 yaşında babasız bir çocuk kaldı. Biz zanlının ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını istiyoruz. Yüce Türk adaletinin yerinde bir karar vereceğine güvencimiz tam” dedi.