GÜNDEM Haber Girişi : 20 Aralık 2020 12:48

BİNBİR HATİM'DE BİLE ŞHOW YAPTILAR!

BİNBİR HATİM'DE BİLE ŞHOW YAPTILAR!
Gazeteci Talat Uzunyaylalı ise yapılan binbir hatim törenlerinde protokol'ün işi Şhowa dönüştüğünü belirterek sosyal medya hesabından veryansın etti.
Erzurum'da 488 yldır yapılan Binbir hatim duaları dün itibari ile başladı. 'Bin bir Hatim'in geleneğinin 488'incisi için Palandöken ilçesine bağlı Dutçu köyündeki Pir Ali Baba Türbesi'nde tören düzenlendi. Vali Okay Memiş, Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile pandemi sebebiyle az sayıda davetlinin katıldığı törende maske ve mesafeye dikkat edildi. Pir Ali Baba'nın bir Anadolu Alperen'i olduğunu belirten Vali Okay Memiş, Erzurum'daki bin bir hatimleri Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine benzetti. Vali Memiş, "Bin bir hatimler bizim için çok önemli bir gelenek.1500'lü yıllarda Pir Ali Baba Hazretleri öncülüğünde doğal afetlerden korunmak maksadıyla başlatılan hatim ve duaların devamını biz çok değerli ve önemli buluyoruz. Yunus Emre, Pir Ali Baba, İbrahim Hakkı Hazretleri, Nene Hatun gibi isimler bizlerin manevi liderleridir. Bizlere ne kadar güzel bir geleneği bırakmışlar, Allah hepsinden razı olsun. Onları yaşamak, hatırlatmak bizim boynumuzun borcu. Bilim, ilim, irfan, teknoloji bunların hepsine vakıf olacağız ama bu yetmez aynı zamanda manevi dünyamızı da dualarla perçinlememiz lazım bu çok önemli" diye konuştu. 
GAZETECİ UZUNYAYLALI VERYANSIN ETTİ!
Gazeteci Talat Uzunyaylalı ise yapılan binbir hatim törenlerinde protokol'ün işi Şhowa dönüştüğünü belirterek sosyal medya hesabından veryansın etti. 
Uzunyaylalı, "1001 Hatim dindar bir halk hareketidir, rahat bırakın! 1001 Hatim okuma geleneğini başlatmak üzere, hafızlara, at bindirip, ellerine Kuran verdiren ve Pir Ali Baba türbesinde poz veren yöneticiler, doğru bir iş yapmamışlardır. (İş bu uygulama da zaten fırından yeni çıktı!) Neden? Çünkü zaman değişti: Hafız efendilerin artık at yerine otomobile binip ellerindeki Kuranları da basına gösterip fotoğraf çektirdikten sonra, şehrin etrafını siyasilerle beraber dolaşarak depremin içeri girmemesi için araziyi mühürlemeleri gerekiyor! Tiyatral sahneler eksik bırakıldığından... vs., vs. Anlaşılıyor değil mi? Hayırlı bir amel, ruhundan ve bağlamından koparılınca ne hale geliyor..." diye yazdığı yazıyı hesabından paylaşarak tepkisini dile getirdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.