GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2024 10:54

BİR GARİP ÇELİŞKİ!

BİR GARİP ÇELİŞKİ!
Aziziye belediyesinde Hesaplara bloke konuldu ama zaman ne zaman?

Bir garip çelişki var ortada! 
2023 yılında Aziziye belediyesi tarafından  yol yapım işi ihale ediliyor ve ihaleyi alan  firma , şartları yerine getirerek  işi bitiriyor. İş bitiyor bitmesine ama  belediye bir türlü firmaya hak ettiği parayı ödemiyor. Eski başkan Muhammed Cevdet Orhan, firma yetkililerine ödeme sözü vermesine rağmen, aradan aylar geçiyor ve para yine ödenmiyor. Firma yetkilileride önce noter tastikli ihtarname çekiyor.  Ancak ödeme yine yapılmıyor. Seçimlerin yapılmasına 15 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen bu kez firma yetkilileri söz verilmesine rağmen ödenmeyen alacakları için Aziziye Belediyesinin hesaplarına bloke koyduruyor.
Alacaklı olan şirket, Belgeler ve ifadeler ile üstüne basa basa hesaplara bloke koydurmanın seçimlerden önce olduğunu vurguluyor.  Yani hesaplara bloke koydurma işlemi Aziziye belediyesi yönetimi AK Parti'deyken  olan bir durum.  
BELGELER İLE AÇIKLANSA? 
Seçimlerin hemen akabinde Yeniden Refah partisinden Aziziye belediye başkanlığını kazanan Emrullah Akpunar ise ilginç bir iddia ortaya atarak  AK Parti İl başkan yardımcısı ve iş insanı İdris Akdemir'i  kamuoyunun önüne atıyor!   Hatta yeni başkan Akpunar birde açıklama yaparak 
“İdris Beyi tanımıyorum. İdris Bey seçim sabahı saat 10.00’da belediyenin hesaplarına 18 milyon liralık icra koymuştu. Alelacele koymuş. O gün kasada para vardı, işçilerin maaşları gelmişti. Tabi biz göreve henüz başlamamıştık ancak o işle ilgili olan arkadaşları uyardım. Çünkü İller Bankası’nın parasıydı ve bu parayı personele ödettik. diyerek işi farklı bir tarafa çevirdi! 
TARİHLER NE ZAMAN! 
Aslında başkan Akpunar keşke hesaplara bloke koydurma işlemlerinin ne zaman yapıldığı ve Aziziye belediyesine noterden ihtarnamenin ne zaman  çekildiğinide belirtseydi daha iyi olurdu. Çünkü hem firma yetkililerinden hemde belediye içerisindeki yetkililerden edindiğim bilgilere göre,  noterden ihtarnamenin 12. ayda çekildiği ve hesaplara bloke koydurma işlemide yine seçimlerden önce koydurulmuş...