GÜNDEM Haber Girişi : 29 Haziran 2020 11:48

BORÇLULAR YANDI!

BORÇLULAR YANDI!
Abonelerinin biriken borçlarını sadece birkaç ay idare edebilen Aras Elektrik, Çarşamba gününden itibaren kesintilere başlıyor.
Borçlu aboneler yandı!
Mart ayında başlayan pandemi dönemi sebebiyle abonelerinin biriken borçlarını sadece birkaç ay idare edebilen Aras Elektrik, Çarşamba gününden itibaren kesintilere başlıyor. Abonelerine geçtiğimiz hafta SMS gönderen ve biriken borçların 1 Temmuz tarihine kadar ödenmesi uyarısında bulunan Aras Elektrik, borçlarını ödemeyen müşterilerinin elektriğini keseceğini duyurmuştu. Salgın dolayısıyla zor bir dönem geçiren, işsiz kalan ya da geliri azalan vatandaşların çoğunlukta olduğu Erzurum’da, biriken borçlar da kara kara düşündürmeye başladı. Borçlarını iki gün içerisinde ödemeyen abonelere elektrik arzını 1 Temmuz Çarşamba günü itibariyle durduracak olan Aras Elektrik, tepkilerin hedefi olmaya devam ediyor.
TEK BİLDİKLERİ ŞEY ELEKTRİKLERİ KESMEK!
Biriken borçların kolaylıkla ödenebilmesi için formül üretmesi beklenirken, elektrikleri kesmekle tehdit eden Aras Elektrik’in bu duyarsız yaklaşımına tepki gösteren vatandaşlar, “Belli ki Aras Elektrik normalleşme dönemine geçmeyi dar beklemiş! Öyle olmasa hem de tarih vererek abonelerine kesme uyarısı yapar mıydı? Halbuki biz Aras Elektrik’ten biriken borçların kolaylıkla ödenebilmesi için bir formül üretmesini beklerdik. Tıpkı ESKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı gibi. Bu borçların taksitlendirilerek ödenmesi de mümkün olduğu halde Aras Elektrik’in doğrudan elektrikleri kesmekle tehdit etmesi, vicdanları da kanatmıştır. Söz konusu şirketin bu yaklaşımını hiç de şık bulmadığımızı özellikle ifade etmek istiyoruz” diye konuştular.
SİSTEMATİK AÇIDAN DOĞRU, İNSANİ AÇIDAN YANLIŞ!
Öte yandan tüketici hak arama dernekleri de, pandeminin sıradışı bir gelişme olduğunu ve tüm dünyayı etkisi altına aldığını ifade ederek, “Böyle durumlarda asıl yapılması gereken vatandaşın yanında olmaktır. Aras Elektrik, belki bir-iki ay kesintiye gitmemiş ve biriken borçları idare etmiş olabilir. Şirket, belki bu biriken borçları gecikme faiziyle de tahsil edebilir. Sistematik açıdan bunda yanlış olan bir durum yok. Ancak insani açıdan tüketicilere böyle bir tavır sergilemek doğrusu Aras Elektrik gibi bir kuruma hiç yakışmıyor. Dayanışmaya, yardımlaşmaya ve her türlü işbirliğine gitmek gerekirken, borcunu ödemeyen abonelerine elektriklerini keseceğini hatırlatmak, hakikaten de üzüntü verici bir durumdur” ifadelerini kullandılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.