YAŞAM Haber Girişi : 24 Şubat 2023 21:20

BÖYLE GELİN DÜŞMAN BAŞINA!

BÖYLE GELİN DÜŞMAN BAŞINA!
Erzurum’da bir kadın, 6 yıllık evli olduğu eşinin biriktirdiği 3 milyon, kayınvalidesinin 40 çeyrek altın ve 400 bin lira parası ile 2 çocuğunu da yanına alarak kaçtı.

Evi soyan gelin iki çocuğuyla kaçtı
Erzurum’da bir kadın, 6 yıllık evli olduğu eşinin biriktirdiği 3 milyon, kayınvalidesinin 40 çeyrek altın ve 400 bin lira parası ile 2 çocuğunu da yanına alarak kaçtı. Annesiyle Cumhuriyet Savcılığına giderek eşi hakkında suç duyurusunda bulunan Mehmet Erdem (35), “Her şeyimi elimden alan eşimden şikâyetçiyim” dedi.
Yakutiye ilçesinin Sanayi Mahallesinde annesi Kibar Erdem ile karşılıklı iki müstakil evde oturan Mehmet Erdem’in 6 yıl önce yaptığı mutlu bir evlilik kabusa dönüştü.
Her zamanki gibi sabahın erken saatlerinde pikap marka aracı ile kâğıt ve hurda toplamaya giden Erdem, akşam saatlerinde eve geldiğinde gördüğü manzara karşısında dona kaldı. Evindeki eşyalar, yıllardır birikim yaptığı 3 milyon lira ile iki çocuğunun olmadığını gören Erdem, eşi H. Erdem’i cep telefonunda aradı ancak ulaşamadı. O sırada eve gelen anne oğluna evindeki altınları ile parasının olmadığını söyledi. Polisi arayan anne ve oğlu daha sonra adliyeye giderek gelinleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çocuklarımın geleceğini çaldı!
Çocuklarının geleceği için gece gündüz demeden kâğıt ve hurda topladığını, günlük kazancının ortalama 500 lira olduğunu ifade eden Mehmet Erdem       “Altı yıl önce İstanbul’da oturan eşimle tanıştım ve evlenmeye karar verdik. Bu evlilikten iki çocuğumuz oldu. Aramızda hiçbir problem yoktu. Her sabah olduğu gibi sabahın erken saatlerinde kâğıt ve hurda toplamak için evden çıktım. Akşama doğru eve geldiğimde ortalık savaş alanına dönmüştü. Evin içini çöplüğe çevirmiş, önemli eşyalarla birlikte yıllardır biriktirdiğim 3 milyon lira ile en değer verdiğim iki evlatlarımı da alıp gitmiş. Evde şaşkınlık içinde dururken annem geldi ve altınları ile parasının olmadığını söyledi. Eşimi defalarca telefonla aradım ama kapalı. Hırsızlık yapan eşim yakalanırsa çocuklarımı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün teslim almasını istiyorum” dedi.
Rahatsızlandığı için ambulansla hastaneye kaldırıldığını iyileşip eve geldiğinde ise soyulduğunu öğrenen anne Kibar Erdem ise, “Gelin ocağımızı söndürdü. Kendi evi yetmiyormuş gibi benim evime de girip hırsızlık yapmış. Birikimimle kendime ev almayı hayal ediyordum o da gitti. Aslında çok iyi birisiydi, her zaman gelir sobamı yakar temizliğimi yapar ve bana yardım ederdi. Ama en sonunda hem beni hem de oğlumu yakıp gitti. Kendisinden şikayetçiyiz” diye konuştu