YAŞAM Haber Girişi : 05 Ekim 2022 11:11

BU REZALETE KİM "DUR" DİYECEK!

BU REZALETE KİM
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelerin kışı rahat geçirmesi için dağıtılan yardım kömürleri, Erzurum’da internet üzerinden satışa çıkarıldı.

Yardım Kömürleri Satışa Çıktı!
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelerin kışı rahat geçirmesi için dağıtılan yardım kömürleri, Erzurum’da internet üzerinden satışa çıkarıldı. Yardım kömürlerinin Letgo ve Facebook uygulamaları üzerinden satılmasına tepki gösteren Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla tespit edilen yoksul ailelere her yıl yapılan kışlık kömür yardımları, Erzurum’da internet üzerinden satışa çıktı. Satıcılar üzerinde ‘para ile satılamaz’ ibaresi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın logosu bulunan kömürlerin fotoğraflarını paylaşarak müşteri bulmaya çalışıyor.
Erzurum’da merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde yaklaşık 9 bin haneye, yaz aylarında aile başı 2 ton yardım kömürü ulaştırıldı. Ancak bazı uyanıklar, sosyal yardım kömürlerini internette satmaya kalkıştı. Sosyal yardım kömürleri, özellikle ikinci el eşyaların satışının yapıldığı uygulama olan Letgo ve Facebook grupları üzerinden satışa sunuldu.
Denetimler iyi yapılmalı
Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, ihtiyaçlı ailelerin muhtarlar aracılığı ile tespit edildiğini söyledi. İhtiyaç sahibi olarak başvuran bazı kişilerin aynı evde yaşamasına rağmen ikamet adreslerini farklı göstererek birden fazla sosyal yardım kömürü aldığını belirten Korkmaz, “Bir de mültecilerle ilgili sorun yaşanıyor. Mültecilerin kütükleri sistemde görünmüyor. Onların aynı evde yaşayıp yaşamadığından ziyade birinci dereceden yakınlarını göremiyoruz. Bu nedenle aynı aileden olmalarına rağmen birden fazla kişi yardım alabiliyor. Öncelikle bu sistemin de iyileştirilmesi gerekiyor. Öte yandan kömürü aldığı esnada sobalı evde otururken, doğalgazlı eve çıkanlar oluyor, bu şahıslar da ellerindeki kömürü iade etmek yerine satışa çıkarıyor. Bunların da geçmiş dönemlerde duyumlarını aldık. Dağıtım yapılırken kurum yetkililerinin daha titiz çalışma ile denetimlerini artırması gerek. Vatandaşın da tespiti halinde cezai yaptırıma uğrayacağını söylemek, uyarmak, caydırmak için yollar aranmalı” dedi.
Kaynak Pusula gazetesi