YAŞAM Haber Girişi : 11 Ekim 2020 11:43

BU SOYGUNA KİM "DUR" DİYECEK!

BU SOYGUNA KİM
Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründe Erzurum Otogarı’nın Türkiye’nin en pahalı otogarı olduğu ortaya çıktı.
Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründe Erzurum Otogarı’nın Türkiye’nin en pahalı otogarı olduğu ortaya çıktı. Otobüs çıkış ücretleri Ankara ve İstanbul otogarları da dahil olmak üzere 45 lirayı geçmezken, Erzurum Otogarı’nda bir otobüsten çıkış ücreti olarak tam tamına 115 lira tahsil ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak işletmeciliği özel bir şirket tarafından yürütülen Erzurum Otogarı, verilen hizmetlerin niteliksiz oluşuyla da dikkat çekiyor. İstanbul ve Eskişehir’deki otogarlarda tuvaletler bile yolcuların kullanımına ücretsiz tahsis edilirken, Erzurum Otogarı’nda ise, sabun ve tuvalet kâğıdı bulmanın bile neredeyse imkansız olduğu tuvaletlerde kişi başı 1,5 lira para talep ediliyor. Temizliğin bile yeterince yapılmadığı Erzurum Otogarı için Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce harekete geçmesini isteyen yolcular, “Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe Erzurum adına ortaya daha fazla kötü imaj çıkmaması için bu duruma müdahale edilmesi gerekiyor” dediler.
ERZURUM NEREDEYSE ÜÇ KAT PAHALI!
Erzurum Otogarı’ndan çıkış yapan her otobüsün ödemesi gereken tutar 115 lira olarak tahsil edilirken, bu ücretin İstanbul’da 36, Ankara’da 45, Erzincan’da 30, Sivas’ta 21, Eskişehir’de ise 22 lira olduğu tespit edildi. Erzurum Otogarı’nın işletmeciliğini yapan özel şirketin bu fiyatı neye göre belirlediği merak edilirken, bu duruma hem seyahat acenteleri, hem de yolcular itiraz ediyor. Çıkış yapılan her otobüs için kesilen 115 liralık ücretin maliyet artışı anlamına geldiğini kaydeden taşımacılık şirketi yetkilileri, “Günde 10 otobüs çıkarmak demek, bin 150 lira padra ödemek demek. İster istemez bu masraf yolcu biletlerine de yansıyor” diyerek, Erzurum’daki bu ücretin çok fahiş olduğunu ifade ettiler.
ERZURUM’DA TUVALETLER BİLE 1,5 LİRA… 
Öte yandan yine sektör temsilcileri ve yolculardan edinilen bilgilere göre; Erzurum Otogarı sadece Türkiye’nin en pahalı otogarı olmakla ön plana çıkmıyor. Aynı zamanda yolculara yönelik olarak verilen hizmetlerin niteliksizliği de dikkat çekiyor. Eskişehir ve İstanbul otogarlarında yolcuların tuvaletleri dahi ücretsiz kullanabildikleri ifade edilirken, Erzurum’da ise temizliğin bile doğru düzgün yapılmadığı WC’lerde kişi başı 1,5 lira para talep ediliyor. Yolcular, Erzurum Otogarı’na çekidüzen vermenin zamanı geldiğini vurgulayarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i göreve davet ettiler. Vatandaşlar, “Kim olursa olsun, hiçbir kurumun ya da şirketin Erzurum imajını yerle bir etmeye hakkı yok!” dediler.
Kaynak, Yenigün
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ensar bakır 12 Ekim 2020 00:00

    Biz belediyeden yıllardır memnun değiliz seçmen geldi öbürleri de aynı Erzurum me hale getirdiler bunların gitmesi lazım bu Erzurumdan memleket insanları hala böyle kişileri başkan yaptırıp sömürtürüyorlar ne diyeyim ben Ankaraya gidip söylenmesi lazım bunların yaptıklarını

  • Muhammet kotol 12 Ekim 2020 00:00

    Sahipsiz şehir Erzurum şu otogar bi bakın köy otogarı gibi, Aydın nın ve Bilecik in otogarı bile daha güzel