SİYASET Haber Girişi : 09 Eylül 2022 10:05

BU SUSKUNLUĞUN SEBEBİ NE SAYIN KIRKPINAR?

BU SUSKUNLUĞUN SEBEBİ NE SAYIN KIRKPINAR?
“HDP’ye bakanlık verilebilir” tartışmasına İYİ Parti’nin neredeyse tüm teşkilatlarından tepki açıklamaları gelirken, Erzurum’da ise yönetim sessizliğe büründü.

Bu suskunluğun sebebi ne?
“HDP’ye bakanlık verilebilir” tartışmasına İYİ Parti’nin neredeyse tüm teşkilatlarından tepki açıklamaları gelirken, Erzurum’da ise yönetim sessizliğe büründü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in; “HDP’ye bakanlık verilebilir” şeklindeki açıklamasına İYİ Parti’nin neredeyse tüm teşkilatlarından tepki açıklamaları gelirken, Erzurum’da ise yönetim sessizliğe büründü. İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık’ın tepki olarak istifa etmesine rağmen Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’dan herhangi bir açıklama gelmemiş olması kafaları karıştırdı. İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’in dahi tepki gösterdiği “HDP’li bakanlık” tartışmasına, İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın kayıtsız kalması, Dadaşların tepkisini çekti. Erzurumlu İYİ Parti seçmenleri, “Genel Başkan Meral Akşener bile net ve kesin bir dille CHP’ye karşı tavır sergilerken, Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın bu konuda tek bir kelam etmemiş olması düşündürücüdür. Konuşmak, tepki koymak ve HDP’ye karşı bir duruş sergilemek için daha neyi bekliyor?” diye sordular.
Dadaşlar, CHP ile altılı masada buluşan İYİ Parti’nin birçok il teşkilatında rahatsızlık uyandıran bu durumun Erzurum’daki yöneticilerin ilgisini bile çekmediğini söyleyerek, “Terörden mağduriyet yaşamış ve yüzlerce şehit vermiş olan bir şehirde, HDP’ye bakanlık taksimi yapan bir zihniyetin eleştirilmemiş olması gerçekten manidar bir durumdur. İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, sosyal medya hesabından Genel Başkan Meral Akşener paylaşımları yaparken, CHP’ye tepki göstermeyi maalesef aklına bile getirmemiştir. Bu yönetim anlayışı ve bakış açısı bir kere Erzurum şehriyle tezata düşmek demektir. Bu şehir milliyetçi ve muhafazakar bir şehirdir, teröre ve PKK’ya karşı tavrı da bellidir. Melih Kırkpınar’ın bu yönde bir tavır sergilemesi gerekirken susmayı tercih etmiş olması, acaba siyaseten bir hesap mıdır? Yoksa Melih Kırkpınar ülke gündemini günlerdir meşgul eden bu gelişmeden haberdar mı olmamıştır. Çıksın da, masada birlikte oturdukları CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e tepkisini göstersin bakalım! Yozgat İl Başkanı tepkisini partisinden istifa ederek gösterirken, Melih Kırkpınar’ın neden sustuğunu da böylece anlamış oluruz”  dediler.