GÜNDEM Haber Girişi : 21 Kasım 2020 23:37

BUNA TİMUR'UN FİLLERİ BİLE GÜLER!

BUNA TİMUR'UN FİLLERİ BİLE GÜLER!
Ekonomiyle ilgili olarak “risk ve kayıpları minimum düzeyde atlattık” diyen Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral’a tepki yağıyor.
Hakan Oral’a tepki yağıyor!
Ekonomiyle ilgili olarak “risk ve kayıpları minimum düzeyde atlattık” diyen Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral’a tepki yağıyor. Erzurum esnafı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yaparken, pandemi döneminin en az risk ve minimum kayıpla geçirildiğini ifade eden Hakan Oral’ın neden bahsettiğini tam olarak anlayamadıklarını belirterek, “Bu işler öyle kıymanın kilosunu 45-50 liradan satmakla olmuyor. Pandemi döneminde kombinada kıymanın kilosu 38 lirayken, Hakan Oral’ın mağazalarında 45 lira ile 50 lira arasında satılıyordu. Başkan Oral’ın kastettiği minimum kayıp bu olsa gerek” diye konuştu. Hakan Oral’ın Erzurum kamuoyunu da çileden çıkartan açıklamasına çeşitli esnaf meslek örgütlerinden de tepki yağdı. Başta Hikmet Karaca olmak üzere birçok meslek örgütü temsilcisi, ETB Başkanı Hakan Oral’ın bölgenin sorunlarını aktarırken hakikatleri gözden kaçırdığını ileri sürdü.
KİŞİ BAŞINA DÜŞEN BORÇ 22 BİN LİRA
Erzurum’da bankalardan kullanılan kredi tutarının Eylül ayı itibariyle 17 milyar lirayı bulduğunu ve kişi başına düşen borç miktarının 22 bin liraya yükseldiğini hatırlatan vatandaşlar, “Durum böylesine vahimken ve hemen herkes bankaların borç kıskacına düşmüşken, Hakan Oral’ın çıkıp pembe tablolar çizmesi, komedinin bir diğer adı olmuştur. Erzurum’da 1 yaşındaki bebeğin bile bankalara olan borcu 22 bin lira iken, Hakan Oral minimum hangi kayıptan ve riskten bahsediyor acaba?” diye sordular. Erzurum’un en büyük sorununun memleket için somut hiçbir adım atmayan STK yöneticileri olduğunu vurgulayan esnaf ve vatandaşlar, “Ev kiraları almış başını gidiyor, hayat pahalılığı gırtlağa dayanmış ama bizim STK başkanımız ‘atlattık’ diyor. Neyi atlattık, nasıl atlattık? Keşke bunu da çıkıp izah etse de, biz de öğrenmiş olsak” ifadelerini kullandılar.
STK BAŞKANLARININ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR
Erzurum’un en kısa sürede silkelenip kendine gelmesi ve en başta da mevcut STK başkanlarından kurtulması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Memleketin başına ne geliyorsa, STK başkanları yüzünden geliyor. Çünkü bu STK başkanları şehrin dilini konuşmuyor, şehrin sorunları için uğraşmıyor, siyasete yol ve yön göstermek yerine, şirin görünebilmenin yollarını arıyor. Hiç birisinin bu şehrin gerçekleriyle uzaktan-yakından ilgisi yok. Kendi tuzları kuru olabilir, buna sözümüz yok. Ama herkesi de kendileri gibi zannetmesinler. Çünkü hem bu şehir insanının, hem de bu şehrin vebaline giriyorlar” diye konuştular.
Kaynak Yenigün gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.