SİYASET Haber Girişi : 27 Ocak 2023 22:07

ÇAT İLÇESİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR!

ÇAT İLÇESİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR!
Erzurum'un şirin İlçelerinden biri olan Çat ilçesi, açıklanan kalkınmış ve gelişmiş ilçeler arasında adeta şok yaşattı. 

Çat ilçesinin yüzü gülmüyor! 
Erzurum'un şirin İlçelerinden biri olan Çat ilçesi, açıklanan kalkınmış ve gelişmiş ilçeler arasında adeta şok yaşattı. 
Türkiye'deki ilçelerin sosyo - ekonomik gelişmişliklerini şehirleşme hızı, üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, POS cihazı sayısı gibi verilerle ölçen araştırmaya göre Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi İstanbul Şişli oldu. 
Araştırmaya rakamlarının açıklanması ile birlikte gözlerde Erzurum'un ilçelerine çevrildi. Yakutiye belediyesinin 60. sırada yer aldığı araştırmada en üzücü tabloyu ise Çat ilçesi yaşadı. AK Parti'li Melik Yaşar'ın Belediye Başkanlığı yaptığı Çat ilçesi 972 ilçe içerisinde 968. oldu. 
ŞAKİR KURT: UTANÇ VERİCİ
Gelişmiş ve kalkınmış ilçeler bazındaki rakamların açıklanmasının ardından Yeniden Refah Partisi Çat İlçe Başkanı Şakir Kurt, Çat ilçesinin son sıralarda yer almasına adeta isyan etti. Çat İlçesinin makus talihini bir türlü yenemediğini kaydeden Başkan Kurt, "Bir Çat'lı olarak utanıyorum. Belediye AK Partide ama Belediye Başkanının söylemlerine bakıldığında Çat ilcesi çok gelişmiş ve büyümeye geçmiş! Ancak gelin görünki Türkiye geneli açıklanan gelişmiş ve kalkınmış ilçeler arasında Çat'ımız malesef bırakın gelişip büyümeyi iki basamak daha gerileyerek 972 ilçe arasında 968. olmuş. Ilcemiz  adına malesef cok üzüldüm. İnanın tabloya utanarak  bakıyorum. 70 senelik ilcemiz 2 basamak  gerileyip hic gelişmemiş ilceler arasina girmistir. Buradan Belediye Başkanına soruyorum? hani Çat İlçesi her geçen gün gelişip büyümekte idi. Hani hizmetleriniz ile Çat'ın yüzünü güldürüyordunuz? En basit örnek vereyim! İlçemizin bi tane Belediyeye ait toplu taşıma aracı bile bulunmamamakta. Çatlı kardeşlerimiz İlçeden Erzuruma gidip gelirken 3 - 5 dolmuşçunun umuduna kalmış. Bumu hizmet anlayışları. Çatlı kardeşlerimiz kendilerine yapılan bu tutumları asla unutmayacaklar. Ama az kaldı. Yeniden Refah partisinin İktidarında ve Belediye Hizmetlerinde herkesin yüzünü güldüreceğiz"dedi.