SİYASET Haber Girişi : 22 Ağustos 2022 12:02

CHP İL YÖNETİMİNDE İSTİFALAR ARDI ARDINA GELDİ

CHP İL YÖNETİMİNDE İSTİFALAR ARDI ARDINA GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl örgütünde sular bir türlü durulmuyor. İl Başkanı Dülger'in başına buyruk hareket etmesi nedeniyle Yönetim kurulundan 3 önemli isim istifa etti.

CHP İl yönetimde deprem. 
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl örgütünde sular bir türlü durulmuyor. İl Başkanı Dülger'in başına buyruk hareket etmesi nedeniyle Yönetim kurulundan 3 önemli isim istifa etti. 
Taciz skandalı sonrası İl Başkanı değişikliğiğine gidlen CHP'de Suat dülger başkanlığındaki İl yönetimi fokur fokur kaynıyor. 
22 yıldır istenilen siyasi başarıyı bir türlü yakalayamayan, hemen her seçimde çok az oy toplayan, 40 yıldan bu yana Erzurum'dan bir Milletvekili bile çıkartamayan CHP'de kazan iyice kaynamaya başladı.   Erzurum İl Örgütü’nde Bülent Oğuz’un istifasından kısa süre sonra, CHP Genel Merkezi tarafından Erzurum’da ikamet eden ve dersanecilik yaptığı bilinen Ardahanlı eğitimci ve sosyolog Suat Dülger atanmıştı.  Ardahanlı birisinin Erzurum CHP İl Başkanlığı görevine atanması, daha ilk günden itibaren kamuoyunda büyük tepki çekmişti. 
Görevi devraldıktan sonra, partililerinin beklentilerine cevap veremeyen ve istenilen başarıyı bir türlü yakalayamayan Dülger, “başına buyruk hareket ediyor” denilerek yönetimindeki bazı üyeler tarafından eleştirilerin odağı haline getirildi.
Suat Dülger’e ilk isyan bayrağı açanların başında İl Bilişim Sorumlusu İbrahim Hepoğlu geldi. İbrahim Hepoğlu’nun istifasını daha sonraları Dr. Kazım Bingöl ile Nazmiye Sınırkaya izledi.
Sosyolog ve eğitimci birisi olarak gördükleri Suat Dülger’in il başkanlığına atanmasını, eğitimci gördükleri için desteklediklerini belirten İbrahim Hepoğlu, ilerleyen aylarda hata yaptıklarını anladıklarını söyledi.
Konuyla ilgili olarak kamuoyuna yönelik bir açıklama yapan ve açıklamasında çeşitli iddialarda da bulunan İbrahim Hepoğlu, CHP Erzurum İl Örgütü’ndeki görevinden 19 Ağustos tarihi itibarıyla istifa ettiğini duyurdu.
İstifa yazısında çok değişik konulara değinen ve yolsuzluk çağrıştıran iddialara yer veren İbrahim Hepoğlu’nun açıklamalarına CHP Genel Merkezi’nin kayıtsız kalmayacağı belirtildi.
Yönetim kurulundan istifa eden üç üyenin yerine atanacak başka yedek üye kalmadığı, bu nedenle CHP Erzurum İl Örgütü’nün önünde olağanüstü genel kurula gitmekten başka yol bulunmadığı bildirildi.
Yönetimlerde “çifte görevli” isimlerin de bulunduğu, bu isimlerin varlığının bile CHP İl Teşkilatları’nın feshine neden olacağı kaydedildi. Bir partilinin hem ilçe başkanlığı ve hem de yedek yönetim kurulu üyeliği yapamayacağını belirten partililer, CHP Genel Merkezi’ni sorunlara müdahaleye, dolayısıyla yönetimlerin yenilenmesi için de gerekli adımları ivedilikle atmaya çağırdılar.