SİYASET Haber Girişi : 10 Ekim 2023 11:37

CHP'Lİ EŞ'TEN İKRAMİYE TEPKİSİ

CHP'Lİ EŞ'TEN İKRAMİYE TEPKİSİ
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Emeklilere verilecek  5 bin Lira ikramiye için hükümete çok sert tepki gösterdi.

CHP'li EŞ'ten ikramiye tepkisi
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Emeklilere verilecek  5 bin Lira ikramiye için hükümete çok sert tepki gösterdi. Eş," İktidarın adalet anlayışı bu mu? 5 bin lirayı alıp başlarına çalsınlar.” dedi.  
Dün yapılanh b.akanlar kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile maaşlarına zam bekleyen emekliler için bir seferleriğine  5 bin Tl ikramiye verileceğini belirtmesinin ardından ilk tepki CHP İl Başkanı Serhatk Can Eş'ten geldi. CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Emekli hakkı olanı istiyor, sadaka istemiyor, dilenmiyor, yıllarca verdiği emeğin karşılığını istiyor. Adeta Emekliyi yalvartarak müjde diye duyurulan bir sefere mahsus 5 bin TL ikramiye ödemesinin müjde diye duyurulmasını kınıyorum.” ifadelerini kullandı. 
İktidarın adalet anlayışın olmadığını ileri süren Can Eş, “Emeklilerin yaşadığı sorunlarını gidermek adına hiçbir girişimde bulunmayan AK Parti iktidarı şimdide adeta emekliler ile alay ederek komik kararlar alıyor. Alınan ikramiye kararına bakarmısınız Çalışmayan emeklilere vereceklermiş. İyide Emekli olan biri neden çalışır. Geçinemediği için. Emekli maaşı yetmediği için. Emeklilere uygulanan bu tavır neyin tavrıdır. Bugün 7 bin 500 TL ile geçinmeye çalışan emekliler adeta sürgün hayatı yaşamaktadır. Alınan bu karar ile AK Parti'nin adalet kavramı ortaya çıkmıştır." dedi.  
5 Bin TL ikramiyeyi müjde olarak duyuran Erzurum Milletvekillerini de eleştiren Serhat Can Eş, “ Bunu müjde olarak sosyal medya hesaplarından duyuran Erzurum milletvekillerine sesleniyorum. Bu ay maaşlarınızı almayın. 5 Bin TL artı 7 Bin 500 TL toplam  12 bin 500 TL sini alın, kalanını devlete bağışlayın. Madem müjde, madem bu parayla geçinilebiliyor, hadi sizi göreyim. Çok değil bir aylık maaşınızı 12 bin 500 TL olarak alın.” dedi.
Emeklinin hiçbir dönemde bu kadar aciz duruma düşürülmediğini iddia eden Can Eş, “ Bu devlete 25 yıl çalışmış insanları, bu kadar ötekileştirmek yok saymak, ancak AKP’ye yakışır"