SPOR Haber Girişi : 26 Aralık 2020 12:54

DEMEK Kİ NEYMİŞ! TARAFTARSIZ OLMUYORMUŞ...

DEMEK Kİ NEYMİŞ! TARAFTARSIZ OLMUYORMUŞ...
Futbolda en önemli etkenlerden biride taraftardır. Özellikle büyük camiaların başarısındaki en önemli etkende taraftarlarıdır. Erzurumspor'da her zaman taraftarı ile örnek gösterilen bir kulüp olmuştur.
Taraftarsız futbol Salçasız yemeğe benziyor!
Futbolda en önemli etkenlerden biride taraftardır. Özellikle büyük camiaların başarısındaki en önemli etkende taraftarlarıdır. Erzurumspor'da her zaman taraftarı ile örnek gösterilen bir kulüp olmuştur. Spor otoritelerinin her zaman takdirini kazanan Mavi beyazlı taraftarlar, Pandemi öncesi takıma verdikleri destekler ile Türk futbolunda söz sahibi olmuştur. Geçtiğimiz yıl tüm Dünyanın başına bela olan Koronavirüs salgını, futbol severleri tribünlere adeta hasret bıraktı. Geçtiğimiz sezon önce seyircisiz oynanması kararlaştırılan, ardından Haziran ayına kadar ertelenen ligler, yine seyirciden uzakta tamamlanırken, tribünlerin kapıları yeni sezonda da taraftarlara açılamadı. 
B.B. Erzurumspor’un Fatih Karagümrük A.Ş.’yi evinde konuk ettiği maç ise, mavi beyazlı taraftarların pandemi tedbirlerinden önce tribünlerden izlediği en son maç oldu. TFF 1. Lig’in 27’nci haftasında Kazım Karabekir Stadyumu’nda oynanan karşılaşma, mavi beyazlı ekibin 3-1’lik mağlubiyetiyle sonuçlanırken, söz konusu maçı tribünlerde yaklaşık 13 bin taraftar izlemişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 12 Mart’ta aldığı kararla futbol müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verirken, vaka sayısındaki hızlı artış sebebiyle tüm ligler daha Haziran ayına kadar ertelenmişti. 
ŞAMPİYONLUK COŞKUSUNU DA PAYLAŞAMADI…
Pandemi kısıtlamalarının ardından geçilen yeni normaller kapsamında ligler yeniden başlarken, Erzurumspor’un kendi evinde seyircisinden uzakta çıktığı ilk maç ise, Eskişehir karşılaşması oldu. Mavi beyazlı takım, sahadan 1-0 galip ayrıldığı bu maçın ardından Kazım Karabekir Stadyumu’nda Adana Demirspor ve Ümraniyespor’u konuk etti. Adana Demirspor’a 2-1 mağlup olan Dadaşlar, Giresunspor ve Altay deplasmanlarından elde ettiği 3’er puanla şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemiş oldu. Mavi beyazlı takım, evinde oynadığı ve 4-1 galip gelerek şampiyonluğunu ilan ettiği Ümraniyespor maçının coşkusunu da yine taraftarıyla paylaşamadı. 
TARAFTAR OLMAYINCA GALİBİYET DE YOK… TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen ve yeni sezona deplasmanda oynadığı Ankaragücü maçıyla başlayan Erzurumspor için taraftar desteğinin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu adeta defalarca tescil edildi. Mavi beyazlı ekip, sezon başından bu yana Kazım Karabekir Stadyumu’nda oynadığı 7 maçın 7’sinde de bir tek galibiyet alamadı. Kendi evinde Çaykur-Rizespor’la 0-0, Göztepe ile 1-1 ve son olarak Antalyaspor’la 2-2 berabere kalan B.B. Erzurumspor, geriye kalan 4 maçında ise Demir Grup Sviasspor, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Yukatel Denizlispor’a kaybetti. Erzurumspor’un kendi sahasında galip geldiği maçlar, Ziraat Türkiye Kupası eleme turlarında karşılaştığı Karabel Karaköprüspor, Ankara Demirspor ve Esenler Erokspor maçları oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.