GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mart 2022 22:41

DEMET HANIM İÇİN SUÇ DUYURUSU

DEMET HANIM İÇİN SUÇ DUYURUSU
İstanbul’da faaliyet gösteren Erzurum İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Yavuz, Opr. Dr. Gül Demet Say Kömeç hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.
Dr. Kömeç hakkında İstanbul’dan suç duyurusu.
İstanbul’da faaliyet gösteren Erzurum İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Yavuz, katıldığı televizyon programında Erzurumlu kadınlara yönelik açıklamaları sebebiyle Özel Buhara Hastanesinin sahibi Opr. Dr. Gül Demet Say Kömeç hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Demet Say Kömeç’in Erzurum’da ki kadınların özgür olmadığına dair açıklamaları şehirde infiale yol açmıştı.
Kardelen TV’de katıldığı programda Erzurum’da kadınların sosyal hayattaki yerine yönelik konuşan Dr. Kömeç, “Erzurum’a baktığımız zaman bayanlar şanssız. Ekonomik açıdan özgür değiller, istedikleri şeyi yapamıyorlar. Canım sıkıldığı zaman gece 10’da da caddede tek başıma yürüyebilmeliyim. Kimse de bana ne arıyorsun burada bu saatte demesin. Acaba farklı bir amacı mı var diye düşünmemeli. Bir parkta tek başıma yürüyebilmeliyim. Ama yürürken de rahatsız edilmek istemem. İstanbul’da Ankara’da nasıl yürüyorsam Erzurum’da da öyle yürümek isterim” ifadelerini kullanmıştı.
Erdal Yavuz, “Bu çirkin ifadeler, asla kabul edilemez!..
Erzurum’da kadınlara yönelik toplumsal bir baskı olduğunu ileri süren Dr. Kömeç’e hemen her kesimden ciddi tepkiler geldi.
Sosyal medyada gündem oldu, Kömeç tepkiler sonrası Erzurumlulardan özür dilediyse de bu özür dilemesini yeterli bulmadığını dile getiren Erzurum İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Yavuz, “Katıldığı bir televizyon programında Opr. Dr. Gül Demet Say Kömeç tarafından sarf edilmiş olan bu ifadeler bir şehrin insanını töhmet altında bırakan çirkin ifadelerdir, asla kabul edilemez, hoş görülemez ifadelerdir. Erzurum’da yaşayan kadınları hakir bir bakış açısıyla konumlandırmak gibi bir gaflete düşmüştür. Bir şehrin halkına yönelik, kadınıyla erkeğiyle tüm toplumu töhmet altında bırakan bu hakaret suçunun cezasız kalmaması gerektiği düşüncesiyle ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Yüce Türk Adaletine güveniyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Osman kantar 29 Mart 2022 00:00

    Bir toplum hakkında ileri geri konusmak adet haline gelmemeli bence erzurmlu hanımlar örfuyle adetiyle tam bir osmanlı kadinini oldugunu her platformda göstermidtir aslinda saldıri erzurumlu hanımlara degil bahaneyle türk kadınina örfüne sdetine saldirıdir sayin erzurumlulsr dernek baskanı degerli erdal yavuz kardesimizi bu dutarliligindan dolayi kutluyorum