SİYASET Haber Girişi : 15 Ekim 2022 12:48

DEVA PARTİSİNİN MİTİNGİ İPTAL EDİLDİ

DEVA PARTİSİNİN MİTİNGİ İPTAL EDİLDİ
Günlerdir İl teşkilatının yoğun bir şekilde çalıştığı DEVA Partisinin Mitingi Bartın da yaşanan maden faciası nedeniyle iptal edildi. 

Büyük acı nedeniyle miting iptal edildi. 
Günlerdir İl teşkilatının yoğun bir şekilde çalıştığı DEVA Partisinin Mitingi Bartında yaşanan maden faciası nedeniyle iptal edildi. 
DEVA Partisi'nin Erzurum'da bugün düzenleyeceği mitingi, Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleşen maden faciası nedeniyle iptal edildi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın maden bölgesine gideceği ifade edildi. Sabah saatlerinde DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; ''Amasra'da kaybettiğimiz can sayısı çok yükseldiğinden dolayı büyük Erzurum mitingimizi iptal etme kararı aldık. Bu kadar büyük acı varken, miting yapmayı etik bulmuyoruz. Tüm teşkilatlarımız, bartın için yola çıkıyoruz.Sağ duyunuz için teşekkürler. '' ifadelerine yer verildi. 
Miting için Erzurum7a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Parti Binasının önünde yaptığı açıklamada, "Gönül isterdiki Bartın'da ki facia yaşanmasın ve bizlerde Erzurum'lu vatandaşlarımız ile coşkulu bir miting yapalım. Ancak hepimizi yasa boğan maden faciasında can kaybının olması ve hepimizi derinden üzmesi sonucu bu ortamda miting yapmanın etik olmayacağını düşünerek Büyük Erzurum mitingimizi iptal ettik. Son ana kadar mitingimiz için çaba gösteren ve büyük emek harcayan İl Başkanımız Vahit Böngel başta olmak üzere tüm teşkilatlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Buradan Bartın'a geçeceğiz. İnşallah böyle acıları bir daha yaşamayız, Maden faciasında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum" dedi.