SİYASET Haber Girişi : 15 Kasım 2022 13:56

DİZİ DİZİ AHLAKSIZLIKLAR!

DİZİ DİZİ AHLAKSIZLIKLAR!
Toplumun televizyon dizileri üzerinden değerlerinden uzaklaştırılarak ahlaksızlığa sürüklenmesine tepki gösteren Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat, dizilerde işlenen gayri ahlaki konuların bilinçli seçildiğine dikkat çekti. 

Ekranlarda Dizi Dizi Ahlaksızlık: RTÜK UYUYOR!
Toplumun televizyon dizileri üzerinden değerlerinden uzaklaştırılarak ahlaksızlığa sürüklenmesine tepki gösteren Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat, dizilerde işlenen gayri ahlaki konuların bilinçli seçildiğine dikkat çekti. 
Her geçen gün toplum hayatında onarılmaz yaralara sebebiyet veren gayri ahlaki dizilerin Müslüman toplumun hayatından çıkması, bunun yerine toplumun değer yargılarıyla uyumlu dizilerin çevrilmesi gerektiğini vurgulayan Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadık Çat, RTÜK'ün görevini gereği gibi yapmadığını da dile getirdi.
“Devlet, dizilerin meydana getirdiği tahribatın önüne geçmeli”
Dizlerle gelen manevi, ailevi tahribatın korkutucu boyutlara ulaştığını belirten Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadık Çat, devletin bir an önce harekete geçip bu tahribatın önüne geçmesi gerektiğini söyledi.
Toplumun televizyon yayınlarından dolayı büyük bir musibetle karşı karşıya kaldığını belirten Çat, “Özellikle son zamanlarda TV’deki diziler, filimler ve programlar neticesinde toplumumuz büyük bir sıkıntı içerisindedir. Çocuklarımız, neslimiz, hatta aileler büyük bir musibet yaşıyor.  Hırsızlığın nasıl yapılacağından tutun da iffetsizliğin, hayasızlığın, her türlü çirkinliğin gece gündüz televizyonlarda serbest bir şekilde yayınlanıyor olması maalesef hepimizi derinden etkiliyor ve toplumumuzu büyük bir musibete sürüklüyor.” dedi.
Televizyon yayınlarının ve dizilerin aileleri parçaladığını, intiharları özendirdiğini vurgulayan Çat, “Televizyonlarda her türlü ahlaksızlık mevcuttur ve sansürsüz, endişesiz bir şekilde bu yayınlar yapılmaktadır. Bu yayınlar kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız tarafından sürekli olarak izleniyor. Çayhanelerde, evlerde, işyerlerinde bu yayınlar izleniyor. Böyle olunca insanlarımız gece gündüz zehirleniyor tabiri caizse. Ahlaki olarak zehirleniyor. Her türlü çirkeflikleri bu tür televizyon programlarında öğreniyorlar ve ertesi gün hayata geçiyor. Bugün insanların intihar etmesinin sebebi, bu yayınlardır. Her gün ailelerin parçalanmasının sebebi yine bu tür dizilerdir. Her türlü ahlaksızlığın diz boyu olmasının sebebi bunlardır. Çünkü toplum bunlardan besleniyor.” diye konuştu
Ahlaksız dizilerin son yıllarda yaygınlaştığını belirten Sadık Çat, "Dizilerin toplum üzerindeki etkisi var. Ahlaksız diziler son yıllarda yaygınlaştı. Gençlere ve çocuklara çok kötü örnek oluyor. Büyüklere karşı saygı kalmıyor. Geçmişteki diziler, hep öğretici dizilerdi. Şimdiki neslin yetiştiği bu dönemde, internetten de dizi izlenebiliyor. Bu diziler çok çabuk bulunuyor. Bu dizileri sakıncalı buluyorum. Bu dizilere bir kısıtlama gelmesi gerekiyor. En çok da şiddet içerikli, sigara ve alkole yönlendiren dizilere karşıyız. Bu tür diziler, toplumun ahlakını, gelenek ve göreneklerini bozuyor. Geçmişimizi lekeliyor. Eskiden saygı ve sevgi vardı, onlar yitiriliyor. Gençler, yaptıkları kötü yanlış davranışları hep televizyonlardan öğreniyorlar." şeklinde konuştu.
Dizilerde toplumun dini değerlerinin, gelenek ve göreneklerinin gözetilmediğini ifade eden Çat, "Televizyonda kadın ve yemek programları gibi çok saçma programlar var. Diziler, bizim örf ve adetlerimize uymuyor. Bu tür program ve dizileri kınıyorum. RTÜK'e sesleniyorum; bu tür program ve dizilerin yayınlanmaması lazım. Ailece bakılacak diziler yok. Ahlaksız dizilerle çocuklarımızın ahlakı gerçekten bozuluyor. Toplumdaki çöküntüye çok etkisi oluyor. Özellikle müstehcen içerikli sahneler çocukları etkisi altına alıyor. Bu yüzden çocuklarda ahlak kalmıyor, anne ve babaya saygı kalmıyor. Çocuklar ve gençler, dizilere özenerek uyuşturucu ve alkole bulaşıyor. RTÜK, görevini gerçekten yapmıyor, görevini yapsa bu ahlaksız yayınları kaldırır veya ceza verir." diye konuştu.