SPOR Haber Girişi : 23 Mart 2021 10:08

DUALARIMIZ SENİNLE NAZİF KURAN!

DUALARIMIZ SENİNLE NAZİF KURAN!
Erzurum'un yetiştirdiği milli boksör eski Milli takım Antrenörü Nazif Kuran koronavirüse yakalandı.
Dualarımız seninle Nazif hocam
Erzurum'un yetiştirdiği milli boksör eski Milli takım Antrenörü Nazif Kuran koronavirüse yakalandı. 
Sarıoğlan ve Spartaküs Lakaplı Boksör Nazif Kuran ve iki oğlu koronavirüs testlerinin pozitif çıkması ile hastanede tedavi altına alındı. 
1945 Erzurum doğumlu, 'Sarıoğlan ve Spartaküs' lakaplı, olan Nazif Kuran boks hayatına mahalleye izinsiz giren yabancılara 'yumrukları' ile iyi ders verdiği için arkadaşları sayesinde 17 yaşında başladı. Nazif Kuran, genç yaşta başladığı boks hayatında, 1967 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazandı. 1969 Balkan Şampiyonasında ikinci, 1972 Münih Olimpiyatlarında 75 kiloda beşinci oldu.
Defalarca Türkiye şampiyonu olan Kuran, 45'kez milli forma ile ringlere çıktı. Boksu bıraktıktan sonra 24 yıl Milli Takım Antrenörlüğü yapan Nazif Kuran, sayısız şampiyon yetiştirdi. Kuran'ın yetiştirdikleri içinde en ünlü olan Kars'lı Sinan Şamil Sam oldu.
Nakavt Üzerine Boks Yapardı...
Yedi kez ferdi, on kez kulüpler arası olmak üzere on yedi defa Türkiye şampiyonluğu olan Nazif Kuran'ın, Dünya üçüncülüğü, Balkan şampiyonluğu, Balkan ikinciliği, Münih Olimpiyatları beşinciliği bulunuyor. Kırk beş kez milli formayı şerefle taşıyan Nazif Kuran'ın Türk boks tarihindeki yerini halen daha doldurulamadı. Spor'u bıraktıktan sonra Erzurum'da mütevazı bir hayat süren Nazif Kuran, şöhretinin dorukta olduğu zamanlarda bile beyefendi tavırlarıyla herkesin takdirini kazanmıştı. Oğulları Volkan ve Muhammet Lütfü ile korona belasına yakalanan Nazif Kuran'ın hastanede tedavisine başlandığı belirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 23 Mart 2021 00:00

    şahsen tanıma şerefine ulaştım iyi bir ağabeyi hakiki bir dadaştır ALLAHIM şafi ismi şerifiyle şifa versin inşallah