GÜNDEM Haber Girişi : 03 Kasım 2020 11:41

DÜŞÜNCE GÜZEL! UYGULAMA YANLIŞ?

DÜŞÜNCE GÜZEL! UYGULAMA YANLIŞ?
Aziziye Zaferi’nin yıldönümleri dolayısıyla Erzurum’da gelenek hale gelen Tabyalar Yürüyüşü bu yıl da gerçekleştirilecek.
Aziziye Zaferi’nin yıldönümleri dolayısıyla Erzurum’da gelenek hale gelen Tabyalar Yürüyüşü bu yıl da gerçekleştirilecek. Pandemi kuralları çerçevesinde organize edilecek olan yürüyüşe sınırlı sayıda katılım planlanırken, etkinliğin detayları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
Aziziye Zaferi’nin 143’üncü yıldönümü Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 2013 yılından bu yana her yıl Tabyalara Yürüyüş organizasyonuyla taçlandırılan etkinliklerin salgın sebebiyle bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, konunun İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldiği öğrenildi. Erzurum Valisi Okay Memiş başkanlığındaki toplantıda Aziziye Zaferi’nin 143’üncü yıldönümünde Tabyalara yürüyüş etkinliği yapılıp yapılmayacağı soruldu. Vali Memiş’in de, söz konusu kutlamaların pandemi kuralları çerçevesinde yapılabileceği ve sınırlı sayıda katılım sağlanabileceği bilgisini verdiği dile getirildi.
DETAYLI AÇIKLAMA YAPILMASI BEKLENİYOR
Zaferin yıldönümü olan 8 Kasım gününde Erzurum’da nasıl bir kutlama programının organize edileceği henüz bilinmezken, konuyla ilgili olarak Valilik tarafından önümüzdeki günlerde net bir açıklama yapılması bekleniyor. Aziziye Zaferi kutlamalarının başlangıç ve bitiş güzergahının belirlenmesinden, yürüyüşe gösterilecek katılımın sayısına varıncaya kadar detaylı bir açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenilirken, bu arada Erzurum’da Pasin Zaferi’nin yıldönümü kutlamalarının ertelendiği de hatırlatılıyor. Her yıl Pasinler’de gerçekleştirilen, ancak pandemi sebebiyle bu sene ertelenen etkinlikler, Malazgirt Zaferi kutlamalarını akıllara getirirken, bu durum kafalarda soru işareti bırakmıştı. Dadaşlar, Malazgirt Zaferi kutlamalarına yeşil ışık yakılırken, Pasin Zaferi’nin salgın sebebiyle iptal edilmiş olmasının çelişki olduğunu dile getirmişti.
AZİZİYE ZAFERİ TABYALARDAN MI İBARET?
Öte yandan Erzurum’da her yıl kutlanan Aziziye Zaferi’nin sadece tabyalardan ibaret olmadığını dile getiren Erzurumlular, Aziziye Zaferi kadar Aziziye kahramanlarının da büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, “Aziziye Zaferi demek; Osman Bedrettin demektir, Musa Kazım Paşa demektir, Miralay Bahri Bey demektir. Aziziye’yi konuşurken, Kurd İsmail Paşa’yı, Kaptan Mehmed Paşa’yı ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa’yı unutmamak gerekir. Onlar da en az Nene Hatun kadar Aziziye Zaferi’nin kahramanı ve unutulmaz birer sembolüdür” dediler.
Kaynak:Yenigün gazetesi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.