YAŞAM Haber Girişi : 15 Temmuz 2020 12:12

DUYARSIZLIK ALDI BAŞINI GİDİYOR!

DUYARSIZLIK ALDI BAŞINI GİDİYOR!
Şehirler arası seyahat kısıtlamasanın kaldırılmasıyla birlikte illerdeki Covid vaka sayılarında da artış gözlenmeye başlandı.
Şehirlerarası seyahat kısıtlamasanın kaldırılmasıyla birlikte illerdeki Kovid vaka sayılarında da artış gözlenmeye başlandı. Pandemi döneminde durumu Türkiye’deki birçok ile nazaran çok daha iyi olan Erzurum’daki vaka sayılarında son zamanlarda hızlı bir artış yaşanırken, can kaybı sayısının ise 18’e ulaştığı öğrenildi. Günlük test sayısında bile artışın yaşandığı Erzurum’da, bazı ilçe ve mahallelerde ise halen daha devam eden karantine uygulamaları bulunuyor. Uzmanlar, vaka sayılarında Türkiye genelinde bir düşüş kaydediliyor olsa da, tehlikenin devam ettiğine vurgu yaptı. Erzurum gibi pandemi döneminin en durağan şehirlerde bile vaka sayılarında artış kaydedilmeye başlandığını ifade eden konu ile ilgililer, “İçişleri Bakanlığı’nın Erzurum’da maskesiz sokağa çıkılmaması yönünde aldığı karar boşuna değildi. Çünkü Erzurum’daki artış dikkat çekici bir boyuta ulaştı” dediler.
VAKALARDAKİ ARTIŞIN BİRÇOK SEBEBİ VAR
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin dışında kalan illerdeki vaka artışının birçok sebebinin bulunduğunu hatırlatan uzmanlar, “Şehirlererası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte başlayan bu artış süreci, mevsimin de yaz olması sebebiyle insanların toplu halde vakit geçirmeye başlamasıyla birlikte ivme de kazanmış oldu. Düğünler, piknikler, park ve bahçe buluşmaları gibi sosyal etkinliklerin sayısındaki artış, salgının yayılım hızının artmasına neden oldu. Tabi bir yanda bunlar olurken, diğer yanda insanların tedbirler konusundaki rehaveti de bunda önemli bir rol oynadı. Maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına ne yazık ki tam anlamıyla riayet etmiyoruz. Bu da haliyle virüsün işini kolaylaştırmış oluyor” diye konuştular.
ERZURUM HALKINA ÖNEMLİ ÇAĞRI
Erzurum halkına seslenen yetkililer, “Erzurum’da test sayılarındaki artış gibi vaka sayısında da artış var. Çünkü önceye nazaran hastalık belirtisi gösterenlerin sayısı da artmaya başladı. Buna paralel olarak filyasyon ekiplerinin çalışmaları da yoğunluk kazandı. Temas arttıkça test sayısı da artıyor, test sayısı arttıkça tespit edilen vaka sayısında da artış kaydediliyor. Bu yüzden sosyal mesafe kuralına mutlaka uyalım, uymayanları uyaralım ve kesinlikle dışarıya çıkarken maskelerimizi takalım. Bu bilinçsizlik hali devam ederse, virüste ikinci dalgayı yaşamamız çok büyük bir ihtimal” uyarısında bulundular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.