SİYASET Haber Girişi : 05 Şubat 2022 12:07

ELMALI: ESNAF BİTME NOKTASINDA

ELMALI: ESNAF BİTME NOKTASINDA
Türkiye Değişim Partisi Genel başkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı, "Erzurum esnafı bitme noktasına geldi"
Elmalı: Hükumet ne zaman esnafın halinden anlayacak!  
Türkiye Değişim Partisi Genel başkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı, "Erzurum esnafı bitme noktasına geldi"
Habergen.net/Naci Ergen
TDP'nin Erzurumlu Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Elmalı, Yükselen enflasyona bağlı olarak artışa geçen maliyetler, esnafın belini iyice büktüğünü belirtti. Elmalı, "Bağ-Kur primlerinden SSK primlerine varıncaya kadar giderleri adeta ikiye katlanan küçük esnaf, çaresizlikten ne yapacağını şaşırdı. Küçük işletmelerin sadece günü kurtarmaya çalıştığı Erzurum’da, orta ve büyük ölçekli işletmeler ise, yükselen maliyetler karşısında çare olarak işçi azaltma yolunu seçiyor. Asgari ücretin 4 bin 250 liraya yükselmesiyle birlikte istihdam maliyetleri de artan küçük esnaf ve işletmeciler, enflasyon farkını ticaretlerine yansıtmak durumunda kalsa bile bu kez de iş yapamamaktan yakınmaya başladı. esnaflarımız Son 5 aydır yaşadıkları darboğazın artık içinden çıkamaz oldu. Buna paralel olarak Elektrik fiyatları arttı, ısınma giderleri arttı. Personel maaşları, SSK primleri, Bağ-Kur primleri arttı. Akaryakıta sürekli zam geliyor, gıda ürünlerinde fiyatlar yerinde durmuyor. Hal böyle olunca da İşlerde ciddi bir düşüşün yaşandığı gibi, cari giderler de katlanarak arttı. Erzurumlu esnaflarımız Ne yapacağını şaşırmış durumda” dedi. 
Hükümetten özellikle sosyal güvenlik primlerine indirim yapması gerektiğinin altını çizen Elmalı, bu tablonun böyle devam etmesi ve Hükumetin esnafları görmezden gelmesi durumunda kepenklerin birer birer kapanmaya devam edeceğini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.