SPOR Haber Girişi : 29 Mayıs 2024 11:13

EMEĞE SAYGIN BUMU YİĞİDER?

EMEĞE SAYGIN BUMU YİĞİDER?
Yeme içme, yedir içir.  Zaman, iş, aile, herşeyi ihmal et.  büyük fedakarlıklar yap ve karşılığında da başarıyı yakala!  Sonra?...

Günlerce, haftalarca hatta aylarca çalış, çabala.
Yeme içme, yedir içir. 
Zaman, iş, aile, herşeyi ihmal et. 
büyük fedakarlıklar yap ve karşılığında da başarıyı yakala! 
Sonra?.... 
Emekmiş, çabaymıy, ihmalmiş, kimin umurunda!... 
Tortumspor tarihinde ilk defa Yusuf Çoban ve yönetimi ile Erzurum amatör kümede şampiyon olarak Bölgesel amatör lig'de Erzurum'u temsil etme hakkını kazandı. 
Palandöken Belediyespor ile oynanan final maçı sonrası Tortumspor'un şampiyon olması ile İlçede dengeler bir anda değişti.
Dengeleri değiştiren isim ise Belediye başkanı Muammeri Yiğider!... 
BAŞARI GELDİ BİRİLERİ ORTAYA ÇIKTI! 
Evet Tortumspor Kulüp Başkanı Yusuf Çoban ve yönetimi ile tarihinde ilk defa büyük bir başarı göstererek şampiyonluk ipini göğüsledi. 
Başkan Yusuf Çoban ve ekibinin gayreti, çabası, fedakarlıklarını herkes gördü ve yakınen şahit oldu.  
Yazımın başında da belirttiğim gibi kendilerini kulübe adayan bu insanlar,  şampiyonluk sevinçlerini yaşamayı analarının ak sütü gilbi hak etmişken Tortum belediye başkanı Muammer Yiğider'in tavrı ve aldığı şok karar Yusuf Çoban ve yönetiminin hevesini kursağında bıraktı!  
Kulüp başkanı Yusuf Çoban ile geçmişte aralarında siyasi bir anlaşmazlık olduğu ileri sürülen belediye başkanı Muammer Yiğider, önce hafta sonu yapılması planlanan şampiyonluk kutlamalarını iptal ettirdi ardından ise 2 Haziran tarihinde kognre kararı aldırdı! 
Yiğider'in bu tavrından sonrada bazı yöneticiler sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak kulüp yöneticiliğinden istifa ettiklerini duyurdular.  
Edindiğim bilgilere göre, Tortum belediye başkanı Muammer Yiğider'in yeni bir yönetim için bazı isimler ile görüştüğü hatta Cüneyt Kishalı'nın başkanlığında bir liste hazırlamış.  İşin  garip tarafı ise bugüne kadar Tortum ilçesinde spor'a olumlu bakmayan ve geçmişte de Tortumspor için kılını dahi kıpırdatmayan isimlerin, başarıyı gördüklerinde şimdi harekete geçmeleri!... 
EMEĞE SAYGIN BUMU SAYIN YİĞİDER? 
Gecesini gündüzüne katan, zamanını emeğini, hatta çoluk çocuğunun rızkını dahi kulüp için harcayarak takımın başarısında çok büyük emek sarf eden Yusuf Çoban ve yönetimine, belediye başkanı Muammer Yiğider'un gösterdiği bu muamele  hiç yakışmadı.  Merak ediyorum acaba Sayın Yiğider takım başarısız olsaydı ve bölgesel amatör lige çıkamasaydı yine yönetime neşter vuracakmıydın?. 
Ayrıca şunuda belirtmeliyim ki Tortumspor kulüp başkanı Yusuf Çoban ve ebikinin onure edilmesi gerekirken böylesine anlamsız bir tavır ve dışlanması spor ahlakınada hiç ama hiç yakışmadı.