YAŞAM Haber Girişi : 24 Haziran 2021 16:19

ERZURUM 100 BİNİ AŞTI!

ERZURUM 100 BİNİ AŞTI!
Türkiye genelinde olduğu gibi, aşılama çalışmaları Erzurum’da da büyük bir hızla devam ediyor.
Erzurum 100 bini devirdi! 
Türkiye genelinde olduğu gibi, aşılama çalışmaları Erzurum’da da büyük bir hızla devam ediyor. İl genelinde yapılan toplam aşı sayısı 283 bin 86’ya ulaşırken, bunların 178 bin 820’sini ilk doz aşı yaptıranlar oluşturdu. Her iki doz aşı yaptıranların sayısının ise 104 bin 266 olduğu Erzurum’da, aşılama oranlarının önceki haftalara göre artışa geçtiği kaydedildi. Türkiye genelinde aşılama oranının da hızla arttığı ve rakamların katlanarak ilerlediği öğrenilirken, aşılama sayısında ulaşılan Türkiye geneli rakam ise, 42 milyon 271 bin 339 oldu. Bu kapsamda ilk doz aşısını yaptıranların sayısı 27 milyon 804 bin 16 olurken aşısının iki dozunu birden yaptıranların sayısı da, 14 milyon 467 bin 323 oldu. Toplumsal bağışıklığın kazanılabilmesi için nüfusun en az yüzde 60’ının iki doz aşısını birden yaptırmış olması gerekirken, bu oran da yaklaşık 50 milyonluk nüfusa tekabül ediyor. 
EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ ARTIK AŞI 
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de aşılama çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, şu anda aşılama yaşının 30’un altına kadar düştüğünü dile getirdiler. Söz konusu yaş grubunda olanların vakit kaybetmeden randevu oluşturmaları ve aşılarını yaptırmaları çağrısında bulunan Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Salgınla mücadelede en önemli silahımız artık aşı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarıyla geçtiğimiz yılın sonuna kadar mücadele ettik ve kış ortası itibariyle de aşılama çalışmalarına başlandı. Süreç gösterdi ki, aşısını yaptıranlar hastalığa yakalansalar dahi çok hafif atlatıyor, hatta çoğu semtpom bile göstermiyor. Bu yüzden salgına karşı en etkili koruma yolu aşı. Dolayısıyla aşı sırası gelenlerin daha fazla beklemeden aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz” diye konuştular. 
ERZURUM’DA VAKA ARTIŞI 
Yetkililer, Erzurum’da son günlerde artan vaka sayılarına da dikkati çekerek, “Yeni normalleşme dönemiyle birlikte havaların da ısınması, hepimizde bir rehavet oluşturdu. Bu yüzden vatandaşlarımızın temas ortamı oluşturmamaya özen göstermelerini istiyoruz. Özellikle düğün, nişan gibi kalabalık ortamlarda bulunurken maske ve mesafe kuralını göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Çünkü artış gösteren vakalar gösteriyor ki, bu manada bir zafiyet söz konusu. Tedbirleri elden bırakırsak, korkanız yaz sonuna doğru artış gösterebilecek vaka sayıları yüzünden yine sıkıntılı günler yaşayabiliriz” şeklinde konuştular.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.