YAŞAM Haber Girişi : 30 Nisan 2023 10:29

ERZURUM BASINININ ACI GÜNÜ

ERZURUM BASINININ ACI GÜNÜ
Erzurum'un basınının önde gelen isimlerinden duayen gazeteci Necati Çakır yaşamını yitirdi.

Basın camisaının acı günü
Erzurum'un basınının önde gelen isimlerinden duayen gazeteci Necati Çakır yaşamını yitirdi. 
Basın caiması dün gece gelen acı haberle yasa büründü. Erzurum basının önde gelen isimlerinden biri olan ve çok sayıda gazetecinin yetişmesinde büyük emeği bulunan Necati Çakır, muzdarip olduğu hastalğıa yenik düşerek hayatını kaybetti. 
1944 yılında Erzurum’un Ilıca İlçesine bağlı Kahramanlar Köyü’nde dünyaya gelen Necati çakır,  Öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra Erzurum Belediyesi’nde İstimlak Şefi olarak göreve başladı. 1972 yılında tavukçuluk sektörüyle ticarete atıldı. Erzurum’un o dönemde ki tavuk üretim satış ve pazarlama tesisini kuran Necat Çakır, Serbest Muhasebecilik deneyiminden sonra 1979 yılında Halkın Sesi gazetesini devralarak basın sektörüne girdi. Sırasıyla Hür adalet, Aziziye ve Hakikat Gazetelerini çıkardı. 1984 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara rotatif tesislerini Erzurum’a getiren Necat Çakır, Hür Adalet Gazetesi ile bölge yayınına başladı. 1996 yılında ofset tesisler ile teknolojiye ayak uyduran Çakır, Hakikat Gazetesi’nin imtiyaz sahipliğini uzun süre devam ettirdi. Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Basın Birliği’nin Yönetim Kurulu üyeliğini de yapan Necat Çakır, aynı zamanda Erzurum Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.
Evli ve dört çocuk babası Çakır, basın camiasında saygınlı ile tardik toplayan bir isimdi. Habergen.net ailesi olarak Merhuma Allahtan rahmet başta çocukları gazeteci arkadaşlarımız, Yakup Çakır, İsmail Çakır, Necdet Çakır ve yeğeni MHP Erzurum Milletvekili adayı Mehmet Musa Çakır olmak üzere tüm ailesine baş sağlığı diliyoruz.