SİYASET Haber Girişi : 12 Ekim 2020 11:28

ERZURUM'DA ERBAKAN RÜZGARI ESTİ!

ERZURUM'DA ERBAKAN RÜZGARI ESTİ!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Palandöken 1. Olağan Kongresine katılmak üzere geldiği Erzurum’da bir dizi temasta bulundu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Palandöken 1. Olağan Kongresine katılmak üzere geldiği Erzurum’da bir dizi temasta bulundu. 
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen Yeniden Refah Partisi Palandöken 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Fatih Erbakan, Türkiye'nin farklı illerinde kongre yaptıklarını ve güçlü bir şekilde seçimlere katılacaklarını söyledi.
Erbakan, kısa sürede 81 ilde 805 ilçede teşkilatının toplandığını belirterek, “Erbakan hocamızın bırakmış olduğu mirasın bereketiyle bugün Erzurum’da olduğu gibi Anadolu’nun dört bir yanındaki isimsiz kahramanların gayretleriyle bu noktaya geldik. Edirne’den Ardahan’a kadar Yeniden Refah Partisi coşkusu artmış durumda. İktidara geldiğimizde işçi, memur ve emekli maaşlarına yüzde 50 zam yapacağız. Ne dediysek bugüne kadar yaptık. Emeklinin, işçinin, memurun maaşları üzerinden alınan bütün vergileri kaldıracağız. Elektrik, su, doğal gaz gibi temel insani ihtiyaçları belli bir asgari seviyeye kadar 83 milyona ücretsiz olarak vereceğiz. Tüm emeklilik ve sağlık sigortalarının kapsamı genişletilecek. Emeklilik hakkı kazanmış ama bugüne kadar yaşa takılan vatandaşlarımızın bu sorunu ortadan kaldırılacak” diye konuştu.
ERBAKAN VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ 
Yapılan kongrenin ardından Yenişehir’de esnaf ziyaretine çıkan Genel Başkan Erbakan, vatandaşlarla birlikte çay içip, sohbet etti. Erzurum’a birçok kez geldiğini hatırlatan Erbakan, şehrin, Türkiye’nin diğer büyük şehirlerine nazaran hak ettiği gelişimi sağlayamadığına dikkat çekti. Erzurum’un tarihin her döneminde birbirinden önemli misyonlar yüklenmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Erbakan, “Erzurum’un bulunması gereken konum şu an bu mudur? Elbette değildir. Erzurum, şimdiye kadar hem kentsel, hem de sosyo-ekonomik gelişimini sağlamış olmalıydı. Maalesef Erzurum mağdur edilmiştir, Dadaşlar mağdur edilmiştir. Erzurum’da çay meşhurdur; gördüğümüz kadarıyla kahvehaneleri de meşhur. Ama en üzüntü verici olan da, bu kahvehanelerin işsiz hemşehrilerimizle gençlerimizle dolup taşıyor oluşudur” ifadelerini kullandı. 
ESNAF BORÇLU… VATANAŞ BORÇLU… 
Beraberinde Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Nejdet Aydın ve Palandöken İlçe Başkanı seçilen Yusuf Kızıltaş’la birlikte halkı selamlayan Genel Başkan Erbakan, esnafın sorunlarını da dinledi. Türkiye’de çok ciddi bir borçlanma süreci yaşandığının altını çizen Erbakan, insanların evlerini dahi gelir seviyelerinin çok üstünde borçlanarak geçindirmeye çalıştıklarını, ancak bunun böyle gitmeyeceğini savundu. Erbakan, “İnsanımıza ve esnafımıza; ‘ayağınızı yorganınıza göre uzatın!’ diyorlar. İyi de, verdiğin yorgan ufacıksa vatandaş ne yapsın? Esnaf bankalara borçlu, vatandaş bankalara borçlu, evler ve arabalar ipotekli. Böyle zenginleşme mi olurmuş? İşte Yeniden Refah iktidarında bu milletin hiçbir ferdi bu sorunları konuşmuyor olacak. Çünkü Türkiye’nin böyle bir sorunu olmayacak” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.