GÜNDEM Haber Girişi : 22 Haziran 2023 13:24

ERZURUM'DA "ZAFER" SEVİNCİ

ERZURUM'DA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çok sayıda bakan yardımcısı ataması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Erzurumlu Zafer Tarıkdaroğlu atandı.

Erzurum'da "Zafer" sevinci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çok sayıda bakan yardımcısı ataması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Erzurumlu Zafer Tarıkdaroğlu atandı.
Zafer Tarıkdaroğlu'na yeni görev 
Yeni Kabinenin açıklanmasından sonra gözler Bakan yardımcılıklarına yapılacak atamalara çevrilmişti. Bakan yardımcılıklarına, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 17 bakanlıkta 68 Bakan Yardımcısı'nın ataması gerçekleşti.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine ise Zafer 2002 yılından beri AK Parti'de gençlik kollarında siyasete başlayan ve ardından üst düzey görevlerde bulunan Zafer Tarıkdaroğlu, bundan sonraki süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan yardımcısı olarak görev yapacak. 
Zafer Tarıkdaroğlu'nun Bakan yardımcısı olarak atanması Erzurum'da ayrı bir sevinç yaşattı.  
Zafer Tarıkdaroğlu kimdir?
1981 Yılının Ağustos ayında Erzurum’da dünyaya geldi. Eğitim - Öğretim hayatına Erzurum’da Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda başladı. Aziziye Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek Lisansını Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Anabilim Dalı’nda yaptı.
2011 Yılında Bakanlık Müşaviri olarak Sağlık Bakanlığı’na atandı. 4 yıl süreyle burada siyasi danışmanlık görevini üstlenen Tarıkdaroğlu, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları’nda Özel Kalem Müdürü olarak uzun yıllar yöneticilik yaptı.