YAŞAM Haber Girişi : 03 Haziran 2022 02:22

ERZURUM TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI AMA...

ERZURUM TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI AMA...
ESAV tarafından organize edilen ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Erzurum tanıtım günleri organizasyonu daha önceki dönemleri arattı. 

Erzurum Tanıtım Günleri Başkent'te başladı
ESAV tarafından organize edilen ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Erzurum tanıtım günleri organizasyonu daha önceki dönemleri arattı. 
Erzurum'un kültürel ürünlerini ve yöresel lezzetlerinin vatandaşlara tanıtıldığı Erzurum Tanıtım Günleri Ankara Millet Bahçesi'nde start aldı. 
Kadayıf dolmasından göğermiş peynire, cağ kebaptan kıtlama şekere kadar Erzurum'un kültürünü yansıtan tüm ürünlerin  sergilediği tanıtım günlerinde ilginin az olması gözlerden kaçmazken, özellikle İlçe belediyeleri başta olmak üzere esnaflarında yeterli ilgiyi göstermemesi programın sönük geçmesine neden oldu. Erzurum'dan başta merkez ilçe belediyeleri başta olmak üzere önemli kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin stant açmamasıda dikkat çekti. 
Günler öncesinden planlanan tanıtım günleri etkinliğinin açılış töreninde ise Erzurum büyükşehir belediyesi Bar Ekibi ile Yedi İklim Yedi Bölge Folklor Ekibinin dans gösterisi büyük beğeni topladı. Yapılan protokol konuşmalarında ise Erzurum'un önemine vurgu yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, " Bu şehrimiz açısından çok önemli bir gelişme. Çünkü biz 81 vilayetin ayrı ayrı illeri olarak gelenek göreneklerimiz, değer yargılarımız söz konusu. Şehirlerimizin turizm, tarih, kültür ve doğal güzellikleri var. Sadece Erzurumlular tarafından bilinmesi yetmez. 81 vilayette yaşayan vatandaşlarımız tarafından da bilinmesi lazım" ifadelerini kullandı.
Erzurum Valisi Okay Memiş ise "Erzurum'da 20 ilçe yaklaık 2 bin köy, neredeyse 1 milyona yakın vatandaşımıza hizmet ediyoruz ama Erzurum dışarıya çok göç vermiş bir kent. Türkiye'nin büyükşehirlerinde yaşayan çok Dadaş kardeşlerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar gittiği yere değer katan eğitimli ve varlıklı insanlar" açıklamasında bulundu.
Konuşmalarından ardından ise tanıtım günlerinin açılış kurdelası kesildi ve protokol mensupları stantları gezdi. Erzurum Tanıtım Günleri 5 Haziran'a kadar millet bahçesinde ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek.