SPOR Haber Girişi : 02 Haziran 2022 00:05

ERZURUMSPOR'A BİR DARBE'DE TFF'DEN

ERZURUMSPOR'A  BİR DARBE'DE TFF'DEN
İstanbulspor’dan sonra bir darbede Dadaş’a PFDK’dan geldi.

İstanbul Hariç Herkese Ceza
İstanbulspor’dan sonra bir darbede Dadaş’a PFDK’dan geldi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Spor Toto 1, 2. ve 3. Lig Play-Off müsabakalarının ardından kulüplere ceza yağdırdı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz hafta oynanan Spor Toto 1, 2. ve 3. Lig Play-Off müsabakalarında kulüplere ceza yağdırdı. Erzurumspor’un yanı sıra Play-Off oynayan komşu illerimizin temsilcilerinden AN Zentrum Bayburt Özel İdare Spor ile Alagöz Iğdır FK’da cezalardan nasibini aldı.
Dadaş’a 160 bin TL ceza
PFDK’nin dün yapılan 69 sayılı toplantısında alınan kararlarla bir çok kulübün yanı sıra BB.Erzurumspor’a 139 bin TL para cezası kesildi, ayrıca seyircilere tribün kısıtlaması getirildi.
PFDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“BB Erzurumspor Kulübünün, 25.05.2022 tarihinde oynanan BB Erzurumspor-İstanbul Spor A.Ş., Spor Toto 1. Lig Play-Off müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20.000.-TL Cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kapalı b tribünü C1, C2, C3, C4, Kuzey kale arkası tribünü D3, D4, D5, D6, maraton tribünü E7, E8, F1, F2, F5, F6 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Aynı müsabakada Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içerisinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 10.000.-TL Para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 65.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 48.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu kuzey kale arkası D3, kapalı b tribünü C1, C2, numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, 1. ve 4. maddede 2 farklı eylem nedeniyle bloke edildiği belirtilen Kuzey Kale Arkası D3, kapalı b tribünü C1 ve C2 numaralı bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının toplamda takip eden 2 ev sahibi müsabakada bloke edilmesine, Aynı müsabakada BB Erzurumspor Kulübünün, stadyumda itfaiye araç ve görevlilerinin hazır bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 16.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”