SPOR Haber Girişi : 02 Şubat 2023 10:52

ERZURUMSPOR'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA!

ERZURUMSPOR'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA!
Erzurumspor kulüp Başkanı Ahmet Dal, Samsun maçı sonrası yaşanan olaylar ile ilgili yazılı bir açıklama yaparken, Kulübün sahipsizliğine adeta isyan etti. 

Zehir zemberek açıklama!
Erzurumspor kulüp Başkanı Ahmet Dal, Samsun maçı sonrası yaşanan olaylar ile ilgili yazılı bir açıklama yaparken, Kulübün sahipsizliğine adeta isyan etti. 
Samsunspodr maçı sonrası soyunma odası koridorlarında Spor şube müdürlüğünde görevli bazı polisler tarafından şiddete maruz kalan darp edilen Erzurumspor kafilesinde tam bir şok yaşanmıştı. 
Aradan geçen zaman sürecinde yaşanan olaylara gerek Erzurum'un ve gerekse Siyasilerin hiçbir tepki göstermemesi Kulüp Başkanı Ahmet Dal'ı adeta isyan ettirdi. Dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapan Başkan Dal, "Deplasmanda karşılaştığımız Samsunspor maçı sonrasında hocamız, kaptanımız, destek personelimiz ve kulüp başkanımız müsabaka güvenlik görevlilerinin şiddetine maruz kalmışlardır.
Soyunma odası koridorlarında görevleri “Müsabakanın ve müsabaka görevlilerinin güvenliğini sağlamak” olan Spor Şube diye bilinen birimin çatısı altında veya Çevik Kuvvet içerisinde deneyimli, işini nasıl yapacağını bilenlerin yanında sporu ve futbolu bilmeyen, maç tansiyonundan anlamayan, belki de ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kalan acemi arkadaşlarımızın basit bir olayda nasıl tehlikeli müdahalelere başvurduklarını görünce (Allah korusun) daha büyük toplumsal olaylarda neler yapacaklarını tahmin bile edemiyoruz.
İzahı olmayacak bir şekilde zor kullanarak ellerindeki cop ve kalkanlarla kafilemize bu zorbalığı yapan kişilerle ilgili maç gecesi durumu paylaştığımız Samsun Valiliği ve Samsun Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin gerekeni yapacağına inanıyor, konuyu takip ediyoruz.
Suç işlemiş bir topluluk muamelesi görmek, aşırı sert ve kaba kuvvete maruz kalmış olmak kadar sahipsiz kalmamız da bir o kadar canımızı yakmıştır.
Olayların üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen maç gecesi konuştuğumuz, durumu aktardığımız başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey, sağduyulu bir kaç basın mensubumuz, Erzurumspor’umuzun vefakar taraftarları dışında kimse bizi aramamıştır.
Bir spor kulübünün başkanı, hocası, kaptanı darp edilmişken ne TFF yetkililerinin, ne 1. Lig Kulüpler Birliği’nin ne de futbolun paydaşı kurumların hiç birisi bu konuda kulübümüzle temasa geçmemiş, konuyla ilgili kafilemizden hiç kimseye ulaşıp bu konuda bilgi almamıştır.
Bir kaç kendini bilmezin başka şehirlerin takımlarına yapamayacaklarını bildiğimiz bu zorbalığın sebeplerini de biliyoruz ve sonuçlarını yaşıyoruz..
Ve iletiyoruz;
Herkes bilsin ki bu yaşadıklarımızı sineye çekmiyoruz, sadece heybemizde biriktiriyoruz.
Göz bebeğimiz emniyet teşkilatımız ülkemizin en saygın kurumlarından birisidir. Bu teşkilat içerisinde basit olayları bile bir anda çok tehlikeli boyutlara getirebilecek acemi görevlilerin olduğuna bir çok defa şahit olduk.
Bu maçta yaşananlardan sonra Emniyet teşkilatımızın en üst kademedeki yöneticilerine çağrımızdır; maçlara gereken hassasiyeti gösterin ve Spor Şube içerisinde deneyimli kişilere görev verin.
Erzurum ve Erzurumspor camiasına da çağrımız;
“Bizim bizden başka dostumuz yok!”
Türkiye’nin, dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, hangi meslek grubuna ait olursanız olun, ekonomik durumunuz, yaşınız, cinsiyetiniz ne olursa olsun sadece Erzurumspor olarak değil, şehrimizin karşılaştığı her hukuksuzlukta ve haksızlıkta topyekün tepki vermemiz gerekiyor.
Biz birlik olamadığımız için bunları yaşıyoruz. Darp edildiğimiz halde yok sayılan biz oluyoruz.
Amasız fakatsız önce şehrimizi ve şehrimizin göz bebeği Erzurumsporumuzun haklarını savunma adına birlik olmamız gerekiyor, kenetlenmemiz gerekiyor..
Zor dönemlerden geçiyoruz. Şu da bilinsin ki biz kulübün sahibi değiliz. Kulübün sahibi cefakar Erzurumspor taraftarıdır. Biz emanetçiyiz. Daha iyi şartlarda kulübümüzü ileriye taşıyacak, transfer tahtasını açacak, ekonomik olarak daha da güçlendirecek herkese kapımız açıktır.
Saha içerisinde zorluklarla mücadele ettiğimiz bir dönemde, oyuncularımızın yanında olup, takımımızı son ana kadar destekleyelim.
Pes etmeden, el birliğiyle bu badireleri atlatıp güzel günlere kavuşmak temennisiyle..
Büyük Erzurumspor camiamıza saygılarımızla..