GÜNDEM Haber Girişi : 07 Haziran 2022 22:39

ESAV ŞAHANE KEDFE BAHANE!

ESAV ŞAHANE KEDFE BAHANE!
Bir de Kartepe'den Palandöken'e diye slogan belirlemişler!

Erzurum’un meşhur sözlerinden biridir, denilir ki; “ağaç dalıyla ve budağıyla sallanır”
Şimdi bunu niye örnek verdiğime gelince…
Son 10 gün içerisinde birbirinden farklı iki şehirde Erzurum günleri programı yapıldı. Birisi Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonunun, diğeri ise Ankara’da ESAV’ın yaptığı etkinlikti. 
Kocaeli’ndeki programın nasıl bir fiyaskoyla sonuçlandığını hepimiz biliyoruz. ESAV’ın organizasyonu ise, bazı eksikliklerin olmasına rağmen bile olsa KEDFE’nin organizasyonundan kat kat üstündü. 
Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonuna bir tavsiyem olacak. 
‘ben yaptım oldu’ mantığıyla iş yapmaktan artık vazgeçin!
İçinde Erzurum olmayan bir Erzurum Günleri programıyla nasıl bir kazanım sağlıyorsunuz onu bilmiyorum ama bu mantıkla yapacaksanız bu işi bari hiç olmazsa işin içine Erzurum’u karıştırmayın!
Adına eğlence deyin! Panayır deyin, karnaval deyin, ama Erzurum günleri demeyin!
Geçenlerde üşenmedim ve saydım; Ankara’daki ESAV’ın yaptığı Erzurum Günleri ile ilgili basın ve yayın kuruluşlarında yüzlerce haber çıkmış, organizasyon ulusal televizyonlarda bile yer bulmuş. Ancak K6ocaeli Erzurum Günleri programıyla ilgili çıkan doğru düzgün bir haber bile yok. Tabi olmaz, demek ki KEDFE’nin böyle bir tanıtım çalışması yapılmasına ihtiyacı yok. 
Ben sadece şunu sormak istiyorum onlara, Erzurum’dan sözde bazı medya mensuplarının katılımıyla yapılan programlarının nerede kaç haberi çıktı? Kim yazdı kim çizdi, kim bahsetti, kim konuştu, kim dikkate aldı?
Naçizane tavsiyem, KEDFE yetkililerinin bu iş bilmezliklerinden bir an evvel kurtulmalarıdır. Bilmiyorlarsa da bir bilene danışmalarıdır. Çünkü içinde Erzurum olmayan bir Erzurum günleri hiçbir işe yaramayacağı gibi, böyle organizasyonlarda medyayı görmezden gelmekte akıl tutulmasıdır. Ne yazık ki KEDFE işte bu akıl tutulmasını yaşamış, adını Erzurum koydukları bilmem ne günleriyle yeni bir fiyaskoya imza atmıştır. KEDFE''ye tavsiyem ESAV yöneticilerinden biraz ders alsınlarda tanıtım günleri ve organizasyon nasıl olur öğrensinler. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Bu arada  ESAV'ın basın sorumlusu Sevgili kardeşim Yaşar Çelik'e de gösterdiği yoğun emek ve çabası için teşekkür ederim.  
Son söz: KEDFE Adavapuruna binmiş, Şakir'e çay yok!...